Pietūs kaip restorane: lengvai paruošiamas moliūgų troškinys

Pavasarį norisi maitintis ne tik skaniai, bet ir sveikai, atsikratant netinkamų mitybos įpročių. O kur dar slapta kirbantis noras atsikratyti per žiemą priaugusių kilogramų.

Kepti moliūgai – skanus ir sveikas patiekalas.<br>Skanu.lt nuotr.
Kepti moliūgai – skanus ir sveikas patiekalas.<br>Skanu.lt nuotr.
Mitybos ekspertė, projekto skanu.lt vadovė Živilė Jokimčiūtė norintiems maitintis sveikiau patarė dažniau valgyti namuose.<br>D.Umbraso nuotr.
Mitybos ekspertė, projekto skanu.lt vadovė Živilė Jokimčiūtė norintiems maitintis sveikiau patarė dažniau valgyti namuose.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2016, 3:50 PM, atnaujinta May 30, 2017, 12:53 AM

Mitybos ekspertė, projekto skanu.lt vadovė Živilė Jokimčiūtė norintiems maitintis sveikiau primena, kad svarbu neatsisakyti pusryčių, nepamiršti gerti daugiau vandens, rinktis kuo sveikesnius užkandžius, sočias vakarienes pavasarį keisti lengvesnėmis, o svarbiausia – kuo dažniau valgyti namuose.

„Geriausias būdas maitintis sveikiau yra gaminti maistą namuose. Kodėl? Nes restoranų, net ir tų, kurie skelbiasi, kad yra sveiko maisto, pagrindinis šūkis yra „Skanu“ ir pelnyti klientų pasitenkinimą jie bando dviem pagrindiniais produktais: cukrumi ir riebalais.

Restorane jūs nekontroliuojate maisto gaminimo proceso, nežinote, kas į patiekalą įdėta. Patiekalas gali atrodyti pakankamai sveikas, bet jame slypintys cukrus ir riebalai gali sutrukdyti siekti norimų rezultatų“, – įspėjo Ž.Jokimčiūtė.

Tačiau žmonės ne visada turi laiko galvoti, ką pasigaminti grįžus po darbo ir iš kur gauti reikalingų produktų patiekalui.

Todėl Lietuvoje atsirado pasaulyje jau gana populiari paslauga – produktų, reikalingų vakarienei pasigaminti, pristatymas į namus, kurią vykdo skanu.lt komanda.

„Mes sprendžiame problemą, ką vakare, grįžus po darbo, greitai, skaniai ir, svarbiausia, neužtrunkant virtuvėje, pasigaminti vakarienei.

Kartą per savaitę į namus pristatome trijų vakarienių rinkinį su trimis skirtingais receptais dviem arba keturiems asmenims. Viską pristatome dėžėje, kuri telpa į bet kokį šaldytuvą.

Patiekalai suskirstyti dienomis, patogiai ir gražiai supakuoti – lieka tik išsiimti tai dienai skirtą maišą ir, žingsnis po žingsnio sekant mūsų pasiūlytą receptą, pasigaminti skanų patiekalą patiems.

Valgiaraštis atnaujinamas kas savaitę, tad, užsakant produktus reguliariai, galima nuolatos išbandyti naujus skonius“, – paaiškino skanu.lt rinkodaros projektų vadovas Norbertas Kazlauskas.

Rubrikos „Skonis“ skaitytojams jis siūlė išbandyti vieną iš skanu.lt siūlomų receptų. Tai – kepti moliūgai ir saldžios bulvės su šviežiu sūdytu sūriu ir balzaminio acto bei medaus padažu.

Patiekalas yra ne mažiau gardus, nei gautumėte restorane, ir lengvai paruošiamas.

Žemiau pateiktas receptas skirtas 2 asmenims.

Reikės:

1 dėžutės konservuotų avinžirnių;

400 g moliūgų (labai skanu sviestinis);

250 g saldžiųjų bulvių (batatų);

100 g šviežio sūdyto sūrio („Feta“ arba panašaus);

3 valgomųjų šaukštų panko džiūvėsėlių (yra pirkti ir Lietuvoje); 

5 g šviežių svogūnų laiškų;

2 šakelių šviežių čiobrelių;

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;

Himalajų druskos pagal skonį. 

Padažui: 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ir arbatinio šaukštelio medaus.

Gaminimo eiga:

Saldžiąsias bulves ir moliūgą supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais ir sudėkite į kepimo skardą.

Užberkite žiupsnelį druskos, panko džiuvėsėlius, supilkite alyvuogių aliejų ir viską išmaišykite. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, čiobrelį, gabaliukais sulaužykite minkštą sūrį. Nuskalaukite ir nusausinkite avinžirnius.

Sumaišykite balzaminį actą su medumi.

Keptus moliūgus ir bulves dėkite į lėkštę, ant viršaus užberkite avinžirnius, laužytą sūrį, svogūnų laiškus ir čiobrelius.

Lėkštėje, atskirame mažame indelyje, patiekite balzaminį medaus padažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.