Brokolių salotos su vynuogėmis
Porcijos: 4-6
Reikės:
- 1 brokolio, apie 400 g svorio;
- 1/2 ilgojo agurko;
- 200 g vynuogių;
- 1 mažo šalotinio svogūno;
- 3 šaukštų gliaudytų saulėgrąžų sėklų;
- 3 šaukštų majonezo;
- 1 šaukšto citrinų sulčių;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Brokolį išskirstykite šakelėmis ir smulkiai supjaustykite.
Agurką supjaustykite kubeliais.
Vynuoges perpjaukite pusiau, jei vynuogės su sėklomis, pašalinkite jas.
Svogūną supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
Saulėgąžų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol lengvai pagels.
Į dubenėlį berkite pjaustytus brokolius, agurkus, vynuoges, svogūnus ir kepintas saulėgrąžų sėklas. Sumaišykite su majonezu, pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais ir mėgaukitės.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“