Kaštonai
Tešlai reikės:
- 3 trynių;
- 180 g cukraus;
- 180 g sviesto;
- 2 valgomųjų šaukštų grietinės;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos, vanilės;
- 400 g miltų.
Trynius išsukame su cukrumi, druska ir vanile.
Pilame išlydytą sviestą, grietinę, miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą.
Kepame specialioje kaštonams kepti keptuvėje.
Tarp atvėsusių puselių įdedame kartu iškepusį kamuoliuką ir sulipdome baltymų glajumi.
Kai išdžiūsta, teptuku aptepame vieną pusę glajumi ir išbaksnojame spygliukus. Paliekame, kad išdžiūtų, tada aptepame ir išbaksnojame kitą pusę. Apvedame kraštelius, padedame, kad išdžiūtų.
Baltymų glajus
Vieną baltymą išsukame su maždaug 350 g cukraus pudros, įberiame truputį citrinos rūgšties ir dar pamaišome.