Gražuoliai kaštonai – skanėstas iš mamos receptų knygelės

Maži grybų, kaštonų ar kitokių formų saldūs kepiniai pastaruoju metu vėl labai mėgstami. Šį receptą  pasiūlė skaitytoja Loreta Rusinienė.

Kaštonai.<br>L.Rusinienės nuotr.
Kaštonai.<br>L.Rusinienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2016, 3:17 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 10:46 AM

Kaštonai

Tešlai reikės:

  • 3 trynių;
  • 180 g cukraus;
  • 180 g sviesto;
  • 2 valgomųjų šaukštų grietinės;
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos, vanilės;
  • 400 g miltų.

Trynius išsukame su cukrumi, druska ir vanile.

Pilame išlydytą sviestą, grietinę, miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą.

Kepame specialioje kaštonams kepti keptuvėje.

Tarp atvėsusių puselių įdedame kartu iškepusį kamuoliuką ir sulipdome baltymų glajumi.

Kai išdžiūsta, teptuku aptepame vieną pusę glajumi ir išbaksnojame spygliukus. Paliekame, kad išdžiūtų, tada aptepame ir išbaksnojame kitą pusę. Apvedame kraštelius, padedame, kad išdžiūtų.

Baltymų glajus

Vieną baltymą išsukame su maždaug 350 g cukraus pudros, įberiame truputį citrinos rūgšties ir dar pamaišome.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.