Desertinis varškės ir obuolių tortas
Ingredientai (24 cm skersmens apvaliai formai):
Biskvitui:
- 2 kiaušiniai;
- 50 g cukraus;
- 50 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
- 3-4 v.š. obuolių sulčių (biskvitui sulaistyti).
Kremui:
- 450 ml plakamosios grietinėlės;
- 2 pakeliai desertinės varškės;
- 25 g želatinos.
Obuolių sluoksniui:
- 500 g nuluptų, kubeliais supjaustytų obuolių;
- 20 g želatinos;
- 0,5 а.š. cinamono;
- cukraus (pagal skonį);
- 200 ml vandens.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanile plakame mikseriu 2 min. Suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius, vėl plakame 2 min. Kepame kepimo popieriumi išklotoje formoje 190 C orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsiname, sulaistome obuolių sultimis. Galima biskvitą palikti formoje, nes joje ir surinkinėsime tortą.
Kremas. Želatiną užpilame 70 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Atskiruose dubenyse išplakame varškę ir grietinėlę iki standumo. Į varškę dedame maždaug 1/4 grietinėlės ir nedideliu greičiu plakame, kol susijungs abi masės. Tuomet plakdami plona srovele pilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Sudedame likusią grietinėlę ir nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės. Supilame kremą ant biskvito, išlyginame, ir statome į šaldytuvą stingti.
Obuolių sluoksnis. Želatiną užpilame 60 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Obuolius dedame į puodą, pilame vandenį, cukrų, cinamoną ir verdame, kol obuoliai suminkštės ir dalis suvirs iki obuolienės konsistencijos. Į karštus obuolius dedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kad ji ištirptų. Obuolius visiškai atvėsiname (!). Užpilame ant sustingusio kremo ir paliekame, kad sustingtų. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“