Tortas su varške ir obuoliais – vienas mėgstamiausių

Šis tortas pateko į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. Su varške ir obuolių sluoksniu. Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Desertinės varškės ir obuolių tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Desertinės varškės ir obuolių tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Apr 10, 2016, 11:28 AM, atnaujinta Apr 4, 2023, 11:21 AM

Desertinis varškės ir obuolių tortas

Ingredientai (24 cm skersmens apvaliai formai):

Biskvitui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g cukraus;
  • 50 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
  • 3-4 v.š. obuolių sulčių (biskvitui sulaistyti).

Kremui:

  • 450 ml plakamosios grietinėlės;
  • 2 pakeliai desertinės varškės;
  • 25 g želatinos.

Obuolių sluoksniui:

  • 500 g nuluptų, kubeliais supjaustytų obuolių;
  • 20 g želatinos;
  • 0,5 а.š. cinamono;
  • cukraus (pagal skonį);
  • 200 ml vandens.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanile plakame mikseriu 2 min. Suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius, vėl plakame 2 min. Kepame kepimo popieriumi išklotoje formoje 190 C orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsiname, sulaistome obuolių sultimis. Galima biskvitą palikti formoje, nes joje ir surinkinėsime tortą.

Kremas. Želatiną užpilame 70 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Atskiruose dubenyse išplakame varškę ir grietinėlę iki standumo. Į varškę dedame maždaug 1/4 grietinėlės ir nedideliu greičiu plakame, kol susijungs abi masės. Tuomet plakdami plona srovele pilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Sudedame likusią grietinėlę ir nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės. Supilame kremą ant biskvito, išlyginame, ir statome į šaldytuvą stingti.

Obuolių sluoksnis. Želatiną užpilame 60 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Obuolius dedame į puodą, pilame vandenį, cukrų, cinamoną ir verdame, kol obuoliai suminkštės ir dalis suvirs iki obuolienės konsistencijos. Į karštus obuolius dedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kad ji ištirptų. Obuolius visiškai atvėsiname (!). Užpilame ant sustingusio kremo ir paliekame, kad sustingtų. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.