Makaronai su „Carbonara“ padažu: paprasta, greita, skanu

2 porcijoms reikės:

Makaronai „Carbonara“.<br>Nuotr. iš maistokeliones.lt
Makaronai „Carbonara“.<br>Nuotr. iš maistokeliones.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Janavičius (maistokeliones.lt)

Apr 11, 2016, 11:05 AM, atnaujinta Apr 12, 2022, 12:09 PM
  • 200 g spaghetti ar linguine makaronų;
  • 150 g šaltai rūkytos šoninės;
  • 3 švieži kiaušiniai (naudosime trynius);
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelė;
  • juodų maltų pipirų;
  • šiek tiek druskos;
  • 50 g kietojo sūrio.

Gaminimo eiga

Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepame keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje. Apskrudus šoninei, nuimame keptuvę nuo ugnies ir išimame česnako skiltelę (jos daugiau nebenaudosime).

Po to atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų ir atskirame inde išplakame trynius iki standžios masės. Beriame tarkuotą sūrį ir šiek tiek juodųjų pipirų.

Baigus virti makaronams, nupilame vandenį, bet pasiliekame apie vieną samtelį virimo skysčio. Tuomet suverčiame makaronus į keptuvę su iškepta šonine, pilame šiek tiek krakmolingo vandens, likusio nuo makaronų virimo ir sudedame kiaušinių trynių masę.

Viską greitai išmaišome, kol makaronai pasidengs kreminiu padažu. Patiekiame su šviežiai maltais pipirais ir užbarstome šiek tiek sūrio.

Skanaus.

Šaltinis - maistokeliones.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.