Lietiniai su rikota ir špinatais pomidorų padaže

Kartais reikia visai nedaug, kad įprasti ir kiek atsibodę patiekalai suspindėtų naujomis spalvomis ir skoniais. Užuot valgę tradicinius lietinius, apkepkite juos pomidorų padaže su sūriu.

Lietiniai blyneliai, kepti pomidorų padaže.<br>N.Degutienės nuotr.
Lietiniai blyneliai, kepti pomidorų padaže.<br>N.Degutienės nuotr.
Lietiniai blyneliai, kepti pomidorų padaže.<br>N.Degutienės nuotr.
Lietiniai blyneliai, kepti pomidorų padaže.<br>N.Degutienės nuotr.
Lietiniai blyneliai, kepti pomidorų padaže.<br>N.Degutienės nuotr.
Lietiniai blyneliai, kepti pomidorų padaže.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Apr 12, 2016, 12:18 PM, atnaujinta Apr 13, 2023, 10:19 AM

Lietinių įdarui jums reikės rikotos sūrio (rikotą galite pakeiskite varške), špinatų (gali būti šaldyti), trintų pomidorų tyrės, ir sūrio – mocarelos bei kietojo („Džiugo“, „Rokiškio“, parmezano ar kito panašaus).

Štai ir viskas. Šventinė vakarienė – garantuota!

Lietiniai su špinatais, kepti pomidorų padaže

Ingredientai lietiniams 

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis miltų (galite sumaišyti kvietinius su viso grūdo);
  • vanduo;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 3 šaukštai aliejaus.

Ingredientai rikotos ir špinatų įdarui

  • 1 šaukštas aliejaus;
  • 500 g šviežių špinatų (arba šaldytų, nusunktų);
  • 1 indelis rikotos (arba tiek, kiek gausis pagaminus iš 2 litrų pieno);
  • druskos, cukraus, pipirų;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos.

Ingredientai pomidorų padažui

  • 1 pakuotė pomidorų tyrės; 1 stiklinė sutarkuoto mocarelos sūrio;
  • 3-4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio;
  • grūstų juodųjų pipirų.

Kiaušinius suplakite, suberkite miltus ir druską bei cukrų, išsukite iki vientisos masės. Tada dalimis pilkite vandenį ir maišykite, kad neliktų jokių tešlos gumuliukų. Vandens pilkite tiek, kad tešla būtų tokio tirštumo kaip aliejus. Pabaigoje supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Kepkite gerai įkaitintoje švarioje keptuvėje, dedant po 4-5 šaukštus tešlos, paskirstykite po visą keptuvės plotą. Kai viena pusė apkepa, apverskite lietinį ir kelias sekundes apkepkite kitą pusę.

Šviežius špinatus pakepinkite keptuvėje su šaukštu aliejaus, kai jie suglebs, palaukite kol visas skystis išgaruos, tada atvėsinkite ir peiliu sukapokite.

Pasigaminkite rikotos įdarą, sumaišydami visus ingredientus ir pagardindami pagal skonį druska, cukrumi ir pipirais.

Kiekvieną lietinį visą ištepkite įdaru ir susukite į vamzdelius.

Įkaitinkite orkaitę iki 185 laipsnių.

Į keraminį arba stiklinį kepimo indą įpilkite pusę pakelio pomidorų pastos. Suguldykite lietinius vieną šalia kito, tada užpilkite ant viršaus likusią pomidorų pastą. Apibarstykite mocarelos sūriu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min., tada užbarstykite kietąjį sūri ir pakepkite dar apie 10 min.

Patiekite iškart, pabarstę žalumynais (petražolėmis, bazilikais).

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.