Išbandykite gulbes iš plikytos tešlos! Ir gražu, ir tikrai labai gardu.
Ingredientai:
- 75 gramai sviesto;
- 170 gramų miltų;
- 3 kiaušiniai;
- 130 g cukraus;
- 350 mililitrų pieno;
- 300 gramų grietinėlės.
Gaminimo eiga
Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame.
Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome.
Tešlą truputį atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, – tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą.
Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir dar plikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą.
Dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius, taip pat išspaudžiame gulbėms kakliukus.
Kepame 200 C karštumo orkaitėje 20 – 30 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.
Iškepusių sausainių virsūnėles gražiai nupjauname, viduje išpjauname duobutes.
Iš nupjautų viršūnėlių formuojame gulbėms sparnelius, kaklus ir susmaigstome į sausainius.
Į padarytas duobutes dedame išplaktą grietinėlę.