2-3 salotų porcijoms reikės: pakelio špinatų, vieno sunokusio granato, dviejų minkštesnių avokadų ir vieno didelio greipfruto.
Špinatus nuplauname, nusausiname ir paskleidžiame lėkštėje.
Perpjauname granatą, išimame sėklytes ir beriame ant špinatų.
Imamės avokado – nulupame, išimame kauliuką, supjaustome plonais griežinėliais ir paskirstome proporcingai į kiekvieną lėkštę.
Galiausiai kruopščiai nulupame greipfrutą, supjaustome skersai riekelėmis ir išdėliojame po tris kiekvienam valgytojui.
Kas mėgsta – labai rekomenduoju salotas pagardinti šviežiai kepintomis (be aliejaus!) saulėgrąžų sėklomis.
SKANAUS!
Šis receptas dalyvauja konkurse „Geriausias mano mamos receptas“.
Vieno recepto autoriui, kurį išrinks lrytas.lt redakcija, atiteks skanu.lt prizas – produktų rinkinys trims vakarienėms visai šeimai (dovanos vertė – 58,08 euro). Nugalėtojas gaus ne tik visus produktus ir prieskonius skirtingiems patiekalams pagaminti, bet ir receptus. Taigi, jo laukia savotiškas nuotykis – išbandyti vakarienes, kurias siūlo skanu.lt.
Kitą nugalėtoją išrinks skanu.lt – jo receptas bus įtrauktas į skanu.lt valgiaraštį. Vardinis laimėtojo receptas bus skelbiamas įmonės tinklaraštyje, taip pat „Facebook“ puslapyje. Be to, šiam laimėtojui atiteks tinklaraštininkės ir knygų autorės Renatos Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“.
Ta pačia knyga bus apdovanoti dar dviejų receptų autoriai – vienas, kurio receptas sulauks didžiausio susidomėjimo portale skonis.lrytas.lt, kitas – už kurį spausdami „patinka“ balsuos ir kuriuo daugiausiai dalinsis skaitytojai mūsų „Facebook/Receptai“ puslapyje.
Laukiame receptų su nuotraukomis, aprašymu, recepto istorija ir trumpu jūsų prisistatymu. Laiškus siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki balandžio 28 d. Nugalėtojus skelbsime balandžio 29-ąją.