Ieva teigia, kad pats paprasčiausias kremas, tinkantis „Napoleonui“, – iš sutirštinto pieno ir sviesto: indelį sutirštinto pieno reikia suplakti su 200 g kambario temperatūros sviesto ir vanile. Bet jai labiau patinka tortas su plikytu kremu.
Štai Ievos receptas.
Tinginių „Napoleonas“
Reikės:
- pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos arba 800 g sausainių iš sluoksniuotos tešlos;
- 3 trynių;
- 1 stiklinės cukraus;
- 2 stiklinių pieno;
- 120 g sviesto;
- 5 valgomųjų šaukštų (be kaupo) miltų;
- vanilinio cukraus.
Jei pageidaujate rūgštesnio torto – kelių šaukštų uogienės, pavyzdžiui, spanguolių arba serbentų.
Sluoksniuotą tešlą reikia atšildyti, supjaustyti juostelėmis, dėti į karštą orkaitę ir kepti, kol pakils ir paruduos. Sausainius padėti atvėsti.
Kremui kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, miltais, supilti pusę stiklinės pieno.
Kitame puode užkaisti pieną, kai bus beveik verdantis, nuolat maišant supilti trynių ir miltų masę, kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sutirštės (būkite atsargūs – negalima leisti užvirti). Įmaišyti sviestą. Turi gautis vienalytė masė.
Kai kremas atvės, torto formos atsegamais kraštais dugną iškloti sluoksniu sausainių, užlieti kremu. Dėti vėl sluoksnį sausainių, šiek tiek paspausti, ir vėl – kremo. Jeigu norite, vieną sluoksnį galite pertepti uogiene. Iš viso turėtų gautis 5-6 sluoksniai. Viršus turi būti kreminis.
Dalį sausainių reikia palikti viršui apibarstyti – sutrupinti juos ir puošti torto viršų.
Tortą reikia dėti į šaldytuvą, kad sausainių sluoksniai persigertų kremu.