4 porcijoms reikės:
- 550 g viščiukų vidinių krūtinėlių filė (~13vnt.);
- žolelių ir pipirų prieskonių mišinio;
- 2 kiaušinių;
- 5-6 v.š. Extra kvietinių miltų;
- 120 g kietojo sūrio „Parmigiano Reggiano“;
- maždaug 200 g „Jasmine“ ryžių;
- 100 g sultenės salotų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Padažui:
- 2 nedidelių svogūnų;
- 4-5 v.š. 30 % riebumo grietinės;
- 0,5 a.š. Dižono garstyčių;
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos.
Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluosčiu ir pašalinkite plėvelės bei gyslas. Kiekvieną gabalėlį ir abiejų pusių apibarstykite žolelių ir pipirų prieskonių mišiniu.
Imkite tris dubenėlius: į pirmą sudėkite miltus, į antrą – išplaktus kiaušinius, į trečią – smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį.
Vištienos filė gabalėlius apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių, tuomet merkite į kiaušinio plakinį bei apvoliokite tarkuotame sūryje.
Gabalėlius išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite apie 15-20 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug pusei kepimo laiko vištienos gabalėlius apverskite, kai bus gražiai apskrudę ir pabaikite kepti.
Padažui: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Tada dėkite grietinę, Dižono garstyčias, suberkite džiovintus raudonėlius, pagardinkite druska, viską gerai išmaišykite ir leiskite padažui užvirti. Tuomet išjunkite ir suberkite pjaustytas šviežias petražoles bei vėl išmaišykite.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Salotas pagardinkite druska, užpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Serviruokite ir mėgaukitės skaniu patiekalu!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“