Gražiai iškylantis ir labai skanus keksas su sutirštintu pienu

Lengvai paruošiamas, gražiai iškylantis ir labai skanus keksas! Aš jį kepiau tik iš trečdalio tešlos 8x15 cm formoje, nes nemėgstu daugiau nei dvi dienas valgyti to paties. Cukraus pudros sumažinau iki 20 g, ir tikrai saldumo užteko.

Keksas.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Keksas.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)

Apr 24, 2016, 2:32 PM, atnaujinta May 2, 2023, 5:34 PM

Pateikiu receptą didelei kekso formai (tik patarčiau sumažinti pudros kiekį):

  • 226 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 200 g miltų;
  • ¾ arb. š. kepimo miltelių;
  • ½ puodelio (100 g) cukraus pudros;
  • 1 arb. š. vanilės esencijos;
  • 1 arb. š. druskos;
  • ¾ puodelio (240 g) saldinto kondensuoto pieno;
  • 3 dideli kiaušiniai.

Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri (apie 2 minutes). Supilti sutirštintą pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės.

Kitame dubenyje miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į plakinį. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.

 Tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo formą ir kepti 170° orkaitėje, kol gražiai parus (apie valandą). Gerai atvėsinti.

Šaltinis – tinklaraštis Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.