Pateikiu receptą didelei kekso formai (tik patarčiau sumažinti pudros kiekį):
- 226 g sviesto (kambario temperatūros);
- 200 g miltų;
- ¾ arb. š. kepimo miltelių;
- ½ puodelio (100 g) cukraus pudros;
- 1 arb. š. vanilės esencijos;
- 1 arb. š. druskos;
- ¾ puodelio (240 g) saldinto kondensuoto pieno;
- 3 dideli kiaušiniai.
Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri (apie 2 minutes). Supilti sutirštintą pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės.
Kitame dubenyje miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į plakinį. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
Tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo formą ir kepti 170° orkaitėje, kol gražiai parus (apie valandą). Gerai atvėsinti.
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“