Daug darbo nereikalaujantis tortas nudžiugins ir jus, ir užsukusius svečius. Puikiai tinka prie mėgstamos arbatos arba kavos. Pasisaldinti popietę dar niekada nebuvo taip lengva.
Tortas „Vakaris“
Reikės:
800 gramų sausainių,
100 gramų razinų,
200 gramų cukraus,
60 gramų kakavos miltelių,
240 ml vandens,
150 gramų sviesto,
120 ml grietinėlės,
120 gramų juodo šokolado,
riešutų ir kelių braškių tortui puošti.
Kaip gaminti
Sausainius sutrupinau, supyliau razinas.
Cukrų, kakavos miltelius ir vandenį išmaišiau puode iki vientisos masės. Įdėjusi sviestą į puodą, pastačiau jį ant viryklės ir viriau 5-7 min.
Užvirusią masę atvėsinau (10 min.), supyliau į sausainius ir labai gerai išmaišiusi sudėjau į torto formelę, kurią valandai palikau šaldytuve stingti.
Grietinėlę užviriau ir supyliau į indą, kuriame buvo gabalėliais smulkintas šokoladas. Gerai išmaišius šia glazūra ištepiau torto viršų ir vėl palikau šaldytuve stingti 2-3 val.
Liko tortą papuošti. Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“