Lukštuose įdaryti kiaušiniai: šiam šeimos receptui – per 50 metų

„Tikriausiai daugelis šeimininkių gardžiai gaminti išmoksta iš savo mamų. Įgytas žinias tobuliname, plečiame, bet lieka kai kurie patiekalai, kurie tampa tiesiog šeimos tradicija“, – rašo mūsų skaitytoja Audronė Andrulionienė.

Lukštuose įdaryti kiaušiniai.<br>A.Andrulionienės nuotr.
Lukštuose įdaryti kiaušiniai.<br>A.Andrulionienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 3:39 PM, atnaujinta May 27, 2017, 11:04 AM

Ji konkursui „Geriausias mano mamos receptas“ atsiuntė šeimos mėgstamo patiekalo receptą.

„Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų – būtinai per šv.Velykas ir per svarbias šeimos šventes. Labai tinka švenčiant gamtoje“, – patirtimi pasidalino Audronė.

Štai jos receptas. Išbandykite!

Kiaušiniai, įdaryti lukštuose

Patiekalui pagaminti reikės:

5 kiaušinių,

3 svogūnų galvučių,

2 v. šaukštų džiovintų petražolių,

100 g sviesto,

druskos, pipirų pagal skonį,

3 v. šaukštų maltų džiūvėsėlių ,

10 riekelių ilgo batono,

10 ridikėlių papuošimui.

Kiaušinius išvirti kietai, dar karštus perpjauti pusiau aštriu peiliu, šaukšteliu atsargiai išskobti iš lukšto.

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti 50 g sviesto, kol pasidarys skaidrūs, negailėti sviesto, pagardinti druska, truputį atvėsinti.

Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, paniruoti maltais džiūvėsėliais, apkepti svieste, kol gražiai apskrus.

Patiekti ant batono skridinėlio, kurį galima paskrudinti ant sviesto arba išsikepti skridinėlių iš šaldytos bemielės tešlos.

Papuošti išpjaustytu ridikėliu ir turimais žalumynais.

Skanaus!

Šis receptas dalyvauja konkurse „Geriausias mano mamos receptas“. 

Vieno recepto autoriui, kurį išrinks lrytas.lt redakcija, atiteks skanu.lt prizas – produktų rinkinys trims vakarienėms visai šeimai (dovanos vertė – 58,08 euro). Nugalėtojas gaus ne tik visus produktus ir prieskonius skirtingiems patiekalams pagaminti, bet ir receptus. Taigi, jo laukia savotiškas nuotykis – išbandyti vakarienes, kurias siūlo skanu.lt.

Kitą nugalėtoją išrinks skanu.lt – jo receptas bus įtrauktas į skanu.lt valgiaraštį. Vardinis laimėtojo receptas bus skelbiamas įmonės tinklaraštyje, taip pat „Facebook“ puslapyje. Be to, šiam laimėtojui atiteks tinklaraštininkės ir knygų autorės Renatos Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“. 

Ta pačia knyga bus apdovanoti dar dviejų receptų autoriai – vienas, kurio receptas sulauks didžiausio susidomėjimo portale skonis.lrytas.lt, kitas – už kurį spausdami „patinka“ balsuos ir kuriuo daugiausiai dalinsis skaitytojai  mūsų „Facebook/Receptai“ puslapyje. 

Laukiame receptų su nuotraukomis, aprašymu, recepto istorija ir trumpu jūsų prisistatymu. Laiškus siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki balandžio 28 d. Nugalėtojus skelbsime balandžio 29-ąją.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.