„Gal jums pasirodys šis receptas per paprastas, bet man tai vienas brangiausių vaikystės prisiminimų.
Nemėgstu varškėčių, kurie iškepti būna kaip guminiai. O močiutės kepinukai visuomet būdavo purūs ir tirpstantys burnoje.
Būdami vaikai niekada neatsivalgydavome šių varškėčių. Galėjome juos kirsti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Močiutės nebėra, bet dabar aš tokius varškėčius kepu savo anūkams.
Tik viena maža jų purumo paslaptis: į varškėčių masę vietoje miltų dedu manų kruopas, todėl masė būna skystesnė, ir ją į keptuvę reikia dėti šaukštais, kaip blynų tešlą.
Nėra blogai, jeigu į varškės masę įdėsite porą šaukštų miltų – tuomet varškėčius bus galima formuoti rankomis. Tik jokiu būdu nepadauginkite miltų“, – patarė Laima.
Dalinamės jos receptu.
Močiutės varškėčiai
Reikės:
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- trečdalio stiklinės manų kruopų;
- druskos;
- šiek tiek cukraus;
- saujos razinų (galima ir nedėti).
Viską sumaišykite šaukštu. Palaikykite masę pusvalandį-valandą. Į keptuvę pilkite aliejaus, šaukštu dėkite tešlos ir kepkite kaip įprastai.
Jeigu varškės masę pasiruošite iš vakaro, ryte ji bus standesnė, manų kruopos bus išbrinkusios. Galite formuoti varškėčius šlapiomis rankomis ir kepti kaip įprastai.