Susmulkintus ridikų lapus galima dėti į salotas, į žaliuosius sveikuoliškus kokteilius arba galima iš jų išvirti sriubą, ką aš dažniausiai ir darau.
Ridikų lapų sriuba
(2 porcijos)
Reikės:
- 1 nedidelio svogūno;
- 2 vidutinio dydžio bulvių;
- ridikų lapų nuo maždaug 20 ridikų;
- 1 šaukšto sviesto arba aliejaus;
- 2 stiklinių vištienos sultinio;
- 2 šaukštų grietinės;
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, o ridikų lapus kaip reikiant nuplaukite.
Puode įkaitinkite sviestą ir kepkite jame svogūnus, kol šie taps permatomi, bet neparuduos. Sudėkite bulves ir ridikų lapus. Pakaitinkite dar 5 minutes.
užliekite sultiniu. Puodą uždekite ir leiskite virti apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai išvirusios.
Nuimkite nuo viryklės, sutrinkite elektrine grūstuve, pagardinkite druska, pipirais bei grietine ir mėgaukitės.
Kartais aš grietinės nededu, bet sriubą pagardinu trupučiu citrinos sulčių ir įberiu kepintų luptų saulėgrąžų. Man taip labai patinka.