Neišmeskite ridikėlių lapų – išsivirkite iš jų skanią sriubą

Ką jūs darote su tais gražuoliais ridikų lapais? Tikriausiai dauguma juos tiesiog paliekate gulėti lysvėje, metate į šiukšlinę arba, geriausiu atveju, bent jau į komposto dėžę. O gaila, nes juos galima panaudoti virtuvėje.

Ridikų lapų sriuba.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Ridikų lapų sriuba.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (1)

Dangira, „Duok druskos“

Apr 30, 2016, 12:16 PM, atnaujinta Apr 21, 2020, 8:57 AM

Susmulkintus ridikų lapus galima dėti į salotas, į žaliuosius sveikuoliškus kokteilius arba galima iš jų išvirti sriubą, ką aš dažniausiai ir darau.

Ridikų lapų sriuba

(2 porcijos)

Reikės:

  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 vidutinio dydžio bulvių;
  • ridikų lapų nuo maždaug 20 ridikų;
  • 1 šaukšto sviesto arba aliejaus;
  • 2 stiklinių vištienos sultinio;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • druskos,
  • pipirų.

Kaip gaminti

Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, o ridikų lapus kaip reikiant nuplaukite.

Puode įkaitinkite sviestą ir kepkite jame svogūnus, kol šie taps permatomi, bet neparuduos. Sudėkite bulves ir ridikų lapus. Pakaitinkite dar 5 minutes.

užliekite sultiniu. Puodą uždekite ir leiskite virti apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai išvirusios.

Nuimkite nuo viryklės, sutrinkite elektrine grūstuve, pagardinkite druska, pipirais bei grietine ir mėgaukitės.

Kartais aš grietinės nededu, bet sriubą pagardinu trupučiu citrinos sulčių ir įberiu kepintų luptų saulėgrąžų. Man taip labai patinka.

„Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.