Atradimas: tokia skani vištiena, kad sunku sustoti valgyti

Atradome dar vieną patiekalą, kuris mums labai patiko! Skonis toks geras, kad sunku sustoti valgyti. Ypač skanios morkos – kitą kartą dėsiu jų trigubai daugiau!

Saldžiarūgštė vištiena su morkomis.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Saldžiarūgštė vištiena su morkomis.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)

2016-05-02 12:17, atnaujinta 2023-05-02 17:40

Pasigaminti irgi neužtrunka, tiksliau, visą darbą atlieka orkaitė.

Saldžiarūgštė vištiena su morkomis

Reikia:

  • vištos kumpelių mėsos (aš ėmiau 6, su kauliuku ir oda);
  • 2 didesnių svogūnų, pjaustytų žiedais.

Vištieną paskaninti druska bei pipirais ir sudėjus kartu su svogūnais į ketaus puodą (be jokių riebalų) uždengti ir pašauti į 200° orkaitę 25 min.

Kol mėsa kepa, pasidaryti padažą. Tiesiog viską sumaišyti.

Padažui reikia:

  • 50 g skysto medaus;
  • 3 kupinų arbatinių šaukštelių saldaus aitriųjų paprikų padažo;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 arbatinio šaukštelio pomidorų pastos;
  • 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo;
  • 1 citrinos žievelės bei sulčių.

Kaip gaminti

Po 25 minučių traukti puodą lauk, mėsą išimti. Į puodą pridėti pjaustytų morkų (aš jas supjausčiau makaronų forma), kurias sumaišyti su svogūnais. Tada lieka uždėti mėsą ir viską užpilti padažu.

Šauti toliau kepti atidengus puodą maždaug 30 min. Paskutines 10 min. kepiau įjungusi grilio funkciją.

Skanių išbandymų!

  Šaltinis – tinklaraštis Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.