Pasigaminti irgi neužtrunka, tiksliau, visą darbą atlieka orkaitė.
Saldžiarūgštė vištiena su morkomis
Reikia:
- vištos kumpelių mėsos (aš ėmiau 6, su kauliuku ir oda);
- 2 didesnių svogūnų, pjaustytų žiedais.
Vištieną paskaninti druska bei pipirais ir sudėjus kartu su svogūnais į ketaus puodą (be jokių riebalų) uždengti ir pašauti į 200° orkaitę 25 min.
Kol mėsa kepa, pasidaryti padažą. Tiesiog viską sumaišyti.
Padažui reikia:
- 50 g skysto medaus;
- 3 kupinų arbatinių šaukštelių saldaus aitriųjų paprikų padažo;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 arbatinio šaukštelio pomidorų pastos;
- 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo;
- 1 citrinos žievelės bei sulčių.
Kaip gaminti
Po 25 minučių traukti puodą lauk, mėsą išimti. Į puodą pridėti pjaustytų morkų (aš jas supjausčiau makaronų forma), kurias sumaišyti su svogūnais. Tada lieka uždėti mėsą ir viską užpilti padažu.
Šauti toliau kepti atidengus puodą maždaug 30 min. Paskutines 10 min. kepiau įjungusi grilio funkciją.
Skanių išbandymų!
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“