Biskvitinis tortas su maskarponės ir grietinėlės kremu
Biskvitui:
- 3 M dydžio kiaušiniai;
- 100 g cukraus;
- 110 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos.
Kremui:
- 500 g maskarponės sūrio;
- 500 m grietinėlės (35-36% riebumo);
- 5 v. š. cukraus;
- citrinos rūgšties ant peilio galiuko.
Papuošimui:
- konservuotų persikų;
- uogų.
Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame apie 5-7 min., kol masė patrigubėja ir tampa beveik grietinės konsistencijos. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus su kepimo milteliais. Tešla turi išlikti tokia pat tiršta ir puri.
Pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir kepame 180-190°C orkaitėje apie 30 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku). Atvėsusį (galima net palaikyti šaldytuve) biskvitą perpjauname į 3 papločius.
Kremas. Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštimi išplakame iki standumo. Maskarponę šiek tiek išmaišyti šaukštu, jei labai kietas.Dalimis, atsargiai, kad nesukristų, įmaišome į maskarponę grietinėlę.
Surinkimas. Biskvitus sulaistome konservuotų persiku sirupu. Sutepame kremu, šiek tiek palikdami jo torto aptepimui. Puošiame persikais, uogomis ar kt.
Palaikome šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“