Kad mėnuo iki spalvingiausio metų laiko neprailgtų, prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič siūlo greitai paruošiamą saldžių uogų malonumą.
Jums reikės lavašo duonos, maskarponės sūrio, rudojo cukraus. Taip pat – plaktos grietinėlės, aviečių, šilauogių,cukraus pudros.
„Patraukliam desertui visų pirma paruoškite valgomus puodelius, kurie atstos tradicinį vaflį. Spausdami nedidelės stiklinės dugnu, įsprauskite kvadratais supjaustytą lavašo duoną į kietas keksiukų formas. Skardą su lavašo „puodeliais“ dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie devynias minutes, kol lavašas parusvės ir taps traškus“, – receptu dalinasi „Iki“ desertų žinovė.
N.Juchnevič desertui paruošti pataria plaktuvu sumaišyti keturis didelius šaukštus maskarponės sūrio su penkiais valgomaisiais šaukštais rudojo cukraus. Vientisą purų plakinį papildyti atvėsintu 1,5 puodelio plaktos grietinėlės ir stikline trintų aviečių. Ingredientus gerai sumaišyti, kol kremas įgaus tolygią spalvą.
„Užpildykite iškeptus puodelius paruoštu saldėsiu. Desertą gausiai papuoškite sveikomis avietėmis ir šilauogėmis, o paviršių dar pabarstykite cukraus pudra. Mėgaudamiesi šiuo uogų desertu nepamirškite galvoti apie vis labiau artėjančią vasarą“, – patarė kepyklų vadovė.