Tinginių pusryčiai: 5 idėjos, kaip iš anksto paruošti dribsnius

Lengvai pagaminama, sveika ir tikrai skanu – tokie yra vadinamieji tinginių pusryčiai, kuriems ruošti ryte visai nesugaišite laiko. Tiesa, teks juos paruošti iš vakaro, bet tai daug laiko neatims, o atsikėlus liks tik vienas darbas – juos suvalgyti.

Paruoškite avižinius dribsnius gražiame stiklainėlyje, ir neškitės pietums į darbą ar suvalgykite po treniruotės.<br>123rf nuotr.
Paruoškite avižinius dribsnius gražiame stiklainėlyje, ir neškitės pietums į darbą ar suvalgykite po treniruotės.<br>123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-05-03 07:10, atnaujinta 2019-04-25 06:45

Toks valgis, kuris pastaruoju metu tampa vis populiaresnis, tinka ne tik pusryčiams. Paruoškite avižinius dribsnius gražiame stiklainėlyje, ir neškitės pietums į darbą ar suvalgykite po treniruotės.

Daug baltymų ir kalcio turintis valgis idealus visiems, kurie nori maitintis sveikai. Norintys šilto maisto gali išmirkusius dribsnius pašildyti. O jo privalumas tas, kad jį galima ruošti su įvairiausiais produktais.

Pateikiame penkias idėjas – susipažinkite, išbandykite, o po to kurkite savo receptus.

Avižiniai dribsniai su mandarinais ir apelsinais

Reikės:

ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;

trečdalio stiklinės pieno;

ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto;

1 valgomojo šaukšto apelsinų džemo;

1 arbatinio šaukštelio medaus;

ketvirtadalio stiklinės supjaustytų mandarinų skiltelių.

Viską sumaišykite stiklainyje, uždenkite dangteliu ir pastatykite į šaldytuvą. Laikyti galima tris paras.

Avižiniai dribsniai su bananais 

Reikės:

ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;

trečdalio stiklinės pieno; 

ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto; 

1 arbatinio šaukštelio medaus; 

ketvirtadalio stiklinės pjaustytų bananų. 

Pirmiausia sumaišykite stiklainyje visus ingredientus, išskyrus bananus. Juos atsargiai įmaišyti paskiausiai. Dėti į šaldytuvą. Suvartoti per dvi paras. 

Avižiniai dribsniai su obuoliais ir cinamonu 

Reikės: 

ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;

trečdalio stiklinės pieno; 

ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto; 

vieno arbatinio šaukštelio medaus;

trečdalio arbatinio šaukštelio cinamono;

ketvirtadalio stiklinės obuolių piurė (arba tarkuoto obuolio). 

Viską sumaišyti ir dėti į šaldytuvą. Suvartoti per dvi paras. 

Avižiniai dribsniai su vyšniomis ir šokoladu 

Reikės: 

ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;

trečdalio stiklinės pieno; 

ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto; 

vieno arbatinio šaukštelio medaus;

vieno valgomojo šaukšto trinto šokolado; 

ketvirtadalio stiklinės vyšnių (gali būti šaldytos); 

vanilinio cukraus. 

Viską sumaišyti ir dėti į šaldytuvą. Suvartoti per tris paras. 

 

 

Avižiniai dribsniai su kava 

Reikės:

ketvirtadalio stiklinės avižinių dribsnių;

trečdalio stiklinės pieno; 

ketvirtadalio stiklinės natūralaus jogurto; 

vieno arbatinio šaukštelio medaus;

pusės arbatinio šaukštelio tirpios kavos miltelių, sumaišytų su vienu šaukštu verdančio vandens; 

1 arbatinio šaukštelio kakavos. 

Viską sumaišyti ir padėti į šaldytuvą. Suvartoti per tris paras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?