Nuostabios bandelės su obuoliais iš sluoksniuotos tešlos

Nebūtina iš obuolių kepti tik pyragus. Šios bandelės nuostabios, greitai pagaminamos. Ir kas gali būti skaniau už obuolio ir cinamono kvapą!

Bandelės su obuoliais.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Bandelės su obuoliais.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

May 4, 2016, 12:12 PM, atnaujinta May 2, 2023, 5:42 PM

Bandelės su obuoliais iš sluoksniuotos tešlos

Ingredientai:

  • pakelis mielinės sluoksniuotos tešlos (5 lapeliai);
  • 4 obuoliai;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 50 ml vandens;
  • tarkuotos citrinos žievelės;
  • cinamono;
  • 1 kiaušinis.

1. Pašalinkite sėklas iš obuolių ir juos sutarkuokite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.

3. Sudėkite obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite vandenį ir troškinkite, kol vanduo išgaruos. Į pabaigą įberkite cinamoną.

4. Imkite tešlos lapelį ir padalinkite pusiau. Tuomet vieną pusę supjaustykite peiliu, ant kitos pusės dėkite obuolių įdaro. Kraštelius aptepkite plaktu kiaušiniu ir gerai užspauskite kraštelius. Kiaušinio plakiniu aptepkite bandelės viršų. Viso gaunasi 10 bandelių.

5. Bandeles kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. arba kol gražiai apskrus. Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.