Biskvitui reikės:
- 200 g sviesto;
- 4 kiaušinių;
- pusės stiklinės cukraus (stiklinė 250 ml);
- 100 g krakmolo;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- vanilinio cukraus;
- miltų tiek, kad tešla būtų vidutinio tirštumo;
- 4-5 nedidelių obuolių.
Užpilui reikės:
- 3 kiaušinių;
- pusės stiklinės cukraus;
- 3,5 šaukšto su kaupu „Ekstra“ miltų;
- 1,5 stiklinės 30 proc. riebumo grietinės;
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 didelės skardinės konservuotų persikų.
Gaminame biskvitą. Biskvitui trynius atskiriame nuo baltymų, trynius išsukame su cukrumi, dedame minkštą sviestą ir viską išmaišome. Su žiupsneliu druskos išplakame baltymus. Į trynių masę dedame krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais ir vanile.
Po šaukštą sijojame miltus ir po truputį atsargiai maišydami dedame išplaktus baltymus. Tešla turi būti vidutinio tirštumo. Sudedame nuluptus susmulkintus obuolius.
Ruošiame užpilą. Išplakame kiaušinius, grietinę, vanilinį cukrų, cukrų ir miltus.
Imame stiklinį kepimo indą (aš naudojau 32x24 cm dydžio), pilame pyrago pagrindą su obuoliais, sudedame skiltelėmis pjaustytus gerai nuvarvintus persikus, ant viršaus supilame užpilą.
Dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Reikia stebėti, kaip pyragas atrodo, jeigu labai stipriai ruduoja šonai, – sumažiname temperatūrą.
Iškepusio pyrago viršus neturi būti skystas, jeigu viršus skystas, kepame toliau.
Iškepusį pilnai atvėsiname, nepjaustykite karšto, nesusistovėjusio pyrago.
Skanaus !
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“