Pyragėliai iš mielinės tešlos, kurios nereikia kildinti

Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir taip, jos nereikia kildinti! Galite kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų ar nesaldžių pyragų pagrindui.

Bandelės su dešrelėmis.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Bandelės su dešrelėmis.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

May 6, 2016, 4:14 PM, atnaujinta May 11, 2023, 7:04 PM

Pyragėliams su dešrelėmis reikės:

  • 10-12 dešrelių;
  • 200 ml pieno (arba 100 ml pieno ir 100 ml vandens);
  • 2 v.š cukraus;
  • 1 pakelio sausų mielių (7-11 gr.);
  • 180-200 g minkšto sviesto (kambario temperatūros);
  • 0,5 a.š. druskos;
  • apie 450-500 g miltų.

Pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.

Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Paminkyti tešlą 2-3 min. ir pastatyti 30 min. į šaldytuvą.

Dešreles perpjauti per pusę ir dar per pusę išilgai. Be abejo, galite pjaustyti, kaip norite. Man labiau patinka maži pyragėliai.

Tešlą iškočioti iki 3-4 mm storio, supjaustyti juostelėmis ir apsukti dešreles. Kraštus užspausti.

Aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 200° C temperatūroje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja.

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.