Vaikams, ypač, mums anūkams, šaltibarščių lėkštę ji stengėsi papuošti ir tas vaizdas man išliko iki šių dienų.
Tai močiutės receptas, pagal kurį šaltibarščius gaminu iki šiol.
Reikės:
- 2-3 virtų burokėlių,
- 1,5 l kefyro,
- 200 ml grietinės,
- svogūno laiškų,
- agurkų,
- smulkintų petražolių,
- krapų,
- kietai išvirtų kiaušinių.
Burokėlius sutarkavau burokine tarka, juos supyliau į kefyrą su grietine.
Susmulkinau svogūnus, petražoles, krapus, agurkus, viską pagardinau žiupsneliu druskos.
Prieš patiekdama supjaustau kiaušinį.
Kam šaltibarščiai per tiršti, visuomet turiu prisišaldžiusi kubelių (virintas vanduo su smulkintais krapais ir petražolėm).
Skanaus!