Iš paprasčiausių produktų, tokių kaip kefyras ir uogienė, ir be jokių bereikalingų rūpesčių įmanoma iškepti nepaprastai gardų, kvapnų ir tiesiog orinį kepinį. Šį pyragą pagaminsite greitai, paprastai ir pigiai. Kaip tik to jums ir reikia, ar ne?
Jums reikės:
- 1 valgomojo šaukšto mėgstamos uogienės arba džemo
- 1 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos arba kepimo miltelių
- 1 stiklinės kefyro
- 1/3 stiklinės cukraus
- 2 kiaušinių
- 2,5 stiklinės miltų
- Sviesto kepimo formai ištepti.
Ruošimo eiga:
1. Giliame dubenyje sumaišykite sodą (arba kepimo miltelius) su uogiene. Gauta masė iškils.
2. Maždaug po 5 minučių įmuškite kiaušinius, įpilkite kefyro, cukraus ir miltų. Kruopščiai išmaišykite. Jeigu pyragui parinkote rūgštesnę uogienę, pavyzdžiui, juodųjų serbentų, galite įberti daugiau cukraus, nei nurodyta, rašo receptą pateikęs interneto puslapis takprosto.cc.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsiais arba cukrumi (tiks ir grūsti avižiniai dribsniai) ir supilkite tešlą.
4. Kepkite pyragą maždaug valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pirmuosius 30 minučių orkaitės neatidarinėkite. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įbedę medinį pagaliuką.
Iškepusį pyragą liks apibarstyti cukraus pudra ir išvirti aromatingos arbatos arba kavos prie jo. Skanaus!
Beje, nebūtina kepti vieną didelį pyragą. Tešlą galima išpilstyti ir į keksiukų formeles. Tik neužpildykite daugiau kaip du trečdalius jų tūrio. Juk kepant tešla smarkiai iškils.
Pavaišinkite šiuo pyragu savo draugus ir pasidalinkite jais receptu.