Šis receptas mano užrašų knygelėje gyvena jau gan seniai. Naudoju jį tik ekstra atvejais, kai tikrai reikia kažko saldaus ir gardaus, bet neturiu nei laiko, nei galimybių daug gaminti.
Taigi, kviečiu per kelias minutes pagaminti saldų vyniotinį su jūsų pasirinkta mėgstamiausia uogiene. Abejingų neliks, o jūs sužibėsite kaip puiki gardumynų kepėja.
Vyniotinis su uogiene
Reikės:
3 kiaušinių,
150 ml cukraus,
200 ml miltų,
3 v. š. pieno,
1 a. š. kepimo miltelių ir uogienės pertepimui.
Kiaušinius su cukrumi išplakiau, įpyliau pieną, miltus su kepimo milteliais, sumaišiau ir viską kartu gerai išmaišiau.
Į kepimo formą ant kepimo popieriaus supyliau masę ir pašoviau į orkaitę 5 minutėms.
Nuėmusi biskvitą nuo kepimo popieriaus, pertepiau uogiene (erškėtuogių, bet su šia uogiene man buvo per saldu) ir greitai susukau.
Gavosi puikus vyniotinis. Skanaus! Kitą kartą žadu naudoti aviečių uogienę. Patariu ir jums.
Šaltinis – „Gamink su Audrone“