Šokoladinis kefyro tortas – tikra šokoladinė palaima

Kodėl kefyro tortas? Todėl, kad į biskvito sudėtį įeina kefyras. Toks yra šio torto ir originalus pavadinimas.

Šokoladinis tortas, kurio norėsis vėl.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Šokoladinis tortas, kurio norėsis vėl.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Šokoladinio biskvito blynai, kepti keptuvėje.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Šokoladinio biskvito blynai, kepti keptuvėje.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Šokoladinis tortas, kurio norėsis vėl.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Šokoladinis tortas, kurio norėsis vėl.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Šokoladinis tortas, kurio norėsis vėl.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Šokoladinis tortas, kurio norėsis vėl.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (4)

Rita (ritosreceptai.lt)

May 14, 2016, 2:26 PM, atnaujinta May 28, 2018, 7:17 PM

Tai – tikra šokoladinė palaima... Šokolado gerbėjams bus kaip tik. Suvalgiusi paskutinį torto gabaliuką galiu prisėsti ir surašyti receptą.

Biskvitas gaminamas iš mums įprastų produktų, išskyrus kefyrą. Ko gero tai ir yra biskvito purumo paslaptis.

Recepto šaltinyje viskas kepama orkaitėje. Aš kai ką pakeičiau: į tešlą įdėjau sviesto, per pusę sumažinau cukraus ir pakeičiau tešlos gaminimo eigą.

Pabandžiau kepti keptuvėje. Pavyko puikiai! Žodžiu, visiškai modifikuotas, bet labai vykęs receptas.

Biskvitui reikės:

1/2 l kefyro (naudojau šaltibarščių);

2 a. š. sodos (kepimo milteliai netinka);

2 stiklinių miltų;

1 stiklinės rudojo cukraus;

2 kiaušinių;

2 v. š. tirpinto sviesto;

8 v. š. tamsios kakavos.

Gaminimo eiga:

1. Kefyrą palaikome kambario temperatūroje ,kad gaminant nebūtų šaltas.

2. Kiaušinius plakame su cukrumi iki cukrus ištirps.

3. 2 a. š. sodos sumaišome su keliais šaukštais kefyro. Masė išputos ir soda bus nugesinta.

4. Miltus sumaišome su kakavos milteliais.

5. Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį sijojame miltus su kakava, dalimis pilame kefyrą.

6. Dedame tirpintą ir atvėsintą sviestą ir gerai išmaišome.

7. Supilame kefyru nugesintą sodą.Ir dar kartą gerai išmaišome.

Kepiau 20 cm skersmens keptuvėje. Keptuvę, vos pateptą aliejumi, įkaitiname. Dedame 3 šaukštus tešlos ir tolygiai paskirstome.

Keptuvę uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies kepame apie 5-6 minutes. Versti nereikia.

Biskvitai neprikepa ir išversti juos bus labai paprasta. Iš šios normos gaunasi 10 biskvitų. Vieną iškarto suvalgėm.

Biskvitus galite kepti ir didesnio skersmens keptuvėje, tik tešlos dėkite daugiau.

Pagal šį receptą bus reikalingi keturi 20 cm skersmens šokoladiniai biskvitai.

Šokoladiniam kremui reikės:

350 g grietinės (30 proc. riebumo);

120 g gero juodo šokolado;

2 v.š. cukraus pudros.

Kremui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą ir pilame į kambario temperatūros grietinę. Tik nesupilkite į šaltą grietinę, nes sušoks į gabaliukus.

Persijojame cukraus pudrą ir gerai išmaišome. Plakti nereikia. Gaunasi tirštas kremas.

Kremą padalinkite į lygias dalis, kad užtektų visiems sluoksniams ir dar truputį liktų aptepti šonams.

Torto formą išklojame maistine plėvele, dedame biskvitą, tepame kremo.

Kartojame, kol sutepsime visus biskvitus.

Viršutinis sluoksnis – kremo.

Dedame nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną kremo likučiu aptepame torto šonus.

Skanių akimirkų smaguriaujant!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.