Reikės (8 vnt.):
- 1 pakuotės (275 g) – sluoksniuotos tešlos (geriau nešaldytos);
- 2 v. š. grietinės;
- 1 a. š. – garstyčių;
- 200 g virtos dešros ar dešrelių;
- 150 g sūrio;
- poro (galite naudoti ir svogūnų laiškus);
- pipirų,
- krapų,
- 1 kiaušinio trynio.
Gaminimo eiga:
Grietinę sumaišyti su garstyčiomis ir ištepti tešlą.
Dešrą ir sūrį sutarkuoti burokine tarka. Porą ir krapus supjaustyti.
Ant tešlos dedame sluoksnį dešros, po to porą ir krapus, pabarstome pipirais, ant viršaus sūrio ir suvyniojame į vyniotinį.
Supjaustome į 8 dalis (ar kokio norite dydžio), dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi.
Kiaušinio trynį išplakame su trupučiu vandens ir aptepame suktinukus.
Kepame iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 20-30 minučių. Jei darote didesnius, tai ilgiau.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė„.