Kondensuoto pieno keksas su bananais
Receptas adaptuotas iš pizzarossa.me
Ingredientai nedidelei pailgai kekso formai (900 g)
Keksui:
- 250 g miltų;
- Žiupsnelis druskos;
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 2 dideli bananai, (apie 200 g) nuluptų ir sutrintų;
- 100 g cukraus;
- 115 g minkšto sviesto;
- 2 vidutiniai kiaušiniai;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 1 puodelis (250 ml) saldaus kondensuoto pieno.
Gaminimo eiga:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kekso formą.
2. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite.
3. Sviestą ir cukrų gerai išsukite iki purumo.
4. Muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite.
5. Supilkite vanilę, kondensuotą pieną, sudėkite sutrintus bananus. Viską išmaišykite.
6. Suberkite miltus ir palengva mentele įmaišykite.
7. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.
8. Kepkite 45-50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.
Jei norite kekso su glaistu, štai glaisto receptas:
- 45 g minkšto sviesto;
- 4 šaukštai cukraus pudros,
- 1/3 puodelio (80 ml) kondensuoto pieno.
Sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite kondensuotą ir išmaišykite. Jei per tiršta, įpilkite truputį pieno. Aš glaisto nedariau. Kepiau du mažus keksus (450 g keksų formose).