Dribsnių batonėlius su malonumu krims ir maži, ir dideli

Kas saulėtu oru nori laiką leisti virtuvėje? Tačiau sulaukus šilto sezono kaip niekad reikia sveikų, energijos suteikiančių užkandžių. Užuot pirkę tokius parduotuvėje, verčiau pasigaminkite jų patys!

Dribsnių batonėliai.<br>N. Degutienės nuotr.
Dribsnių batonėliai.<br>N. Degutienės nuotr.
Dribsnių batonėliai.<br>N. Degutienės nuotr.
Dribsnių batonėliai.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

May 18, 2016, 6:02 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:38 PM

Net neabejoju, kad traškų dribsnių ir riešutų batonėlį su malonumu mokykloje sugrauš jūsų vaikai, o ir patiems pertraukėlė darbe taps naudingu energijos atsargų pasipildymo pratimu!

Dribsnių batonėliai

Ingredientai:

  • 3/4 stiklinės (65 g) stambių avižinių dribsnių;
  • 1/4 stiklinės (20 g) migdolų drožlių;
  • 1/4 stiklinės (35 g) saulėgrąžų;
  • 1/4 stiklinės (20 g) bolivinių balandų (kynva) dribsnių;
  • 2 šaukštai kviečių gemalų;
  • 2/3 stiklinės (100 g) viso grūdo miltų;
  • 2/3 stiklinės (120 g) rudojo cukraus;
  • 1 šaukštelis malto cinamono;
  • 1/2 stiklinės (125 g) augalinio aliejaus;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1 stiklinė (130 g) džiovintų spanguolių.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite 20X30 cm kepimo formą pergamentiniu popieriumi.

Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus, saulėgrąžas ir bolivinių balandų dribsnius. Suberkite šį mišinį į paruoštą kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 10 min. Karts nuo karto išmaišykite, kad nesusviltų. Išimkite skardą su šiais apkepusiais ingredientais ir atvėsinkite.

Dubenyje sumaišykite kviečių gemalus, miltus, rudą cukrų ir cinamoną. Įmuškite kiaušinį, įpilkite aliejų ir vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.

Suberkite apkeptų ingredientų mišinį bei džiovintas spanguoles, išmaišykite. Sudėkite visą masę į tą pačią kepimo skardą, sulyginkite paviršių.

Kepkite 25-30 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite joje skardą su kepiniu 10 min. Tada išimkite ir pilnai atvėsinkite.

Supjaustykite norimo dydžio batonėliais.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.