Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai primins vaikystę

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta – sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius?

Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

May 18, 2016, 11:38 AM, atnaujinta May 16, 2023, 4:18 PM

Šie yra patobulinti ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Riešutų ir sėklų karameliniams saldainiams reikės:

  • 250 g cukraus;
  • 50 g lazdyno riešutų;
  • 50 g sezamo sėklų;
  • 20 g aguonų;
  • 40 g saulėgrąžų;
  • 30 g moliūgų sėklų;
  • 30 g džiovintų mangų.

Į keptuvę supilkite cukrų ir paskirstykite tolygiai ant dugno. Ant silpnos ugnies kaitinkite tol, kol cukrus pradės lydytis ir pradėkite maišyti tik tada, kai didžioji dalis cukraus bus ištirpusi. Būkite atidūs, nes cukrus labai greitai pradeda svilti.

Todėl išsilydžius cukrui, nukelkite nuo ugnies, suberkite riešutus, sėklas, smulkintus mango ir greitai viską išmaišykite.

Masę dėkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek paskirstykite ir ant viršaus vėl uždėkite kepimo popierių. Pakočiokite su kočėlu iki norimo storio ir kol dar visiškai neatvėso supjaustykite ar išspauskite norimos formos.

Laikykite vėsioje sausoje vietoje.

Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.