Tiesiog karališkos vištienos salotos su gaiviu padažu

Pagaliau atėjo metas, kai daugiau mažiau lėkštėse karaliaus salotų receptai. Todėl nenustokite eksperimentuoti tiek pasirinkdami ingredientus, tiek padažų įvairove.

Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

May 19, 2016, 5:37 PM, atnaujinta May 17, 2022, 10:14 AM

Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu

2 porcijoms reikės:

  • 200 g vištienos krūtinėlių vidinės file;
  • 70 g mėgstamų salotų;
  • 6 ridikėlių;
  • 2 konservuotų agurkėlių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

  • 1 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. natūralaus jogurto;
  • 1 v.š. sezamo sėklų;
  • 1 a.š. baltojo vyno acto;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.

Vištienos file iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais čiobreliais, raudonėliais, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Kai atvės, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Kiaušinius išvirkite ir nulupkite.

Padažui: sausoje keptuvėje apskrudinkite sezamo sėklas. Kai sėklos atvės, sumalkite jas trintuvu. Pasilikite žiupsnelį sezamo sėklų apibarstymui ant salotų.

Dubenėlyje sumaišykite majonezą, jogurtą, actą, suberkite krapus, sumaltas sezamo sėklas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite (jei norėsis skystesnio padažo, galite įpilti šlakelį vandens).

Lėkštėje išdėliokite salotas, keptą vištieną, griežinėliais pjaustytus ridikėlius ir agurkus, ketvirčiais supjaustytus kiaušinius, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Šaltinis: „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.