Tai puiki idėja ir jums artėjančiam sekmadieniui.
Pasitikrinkite, ar turite visus reikiamus maisto produktus ir jau dabar pasakykite šeimos nariams, kad rytoj jų laukia ypatingi blyneliai.
Blyneliams reikės:
- 400 g virtų bulvių;
- 40 g sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 100 g miltų;
- 80 g tirštos grietinės;
- druskos ir pipirų;
- 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- aliejaus kepimui.
Padažui reikės:
- grietinės (10% ar kokios turite);
- trupučio citrinos sulčių,
- druskos;
- pipirų;
- krapų.
- Taip pat – rūkytos lašišos. Aš turėjau karštai rūkytos, bet tinka ir šaltai rūkyta.
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuoti stambia trintuve, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, dėkite grietinę, druską, pipirus, kepimo miltelius – viską gerai išmaišykite (tešla gaunasi labai tiršta, bet taip ir turi būti).
Vaflinę ar čirvinių blynų keptuvę ištepkite aliejumi ir gerai ikaitinkite, dėkite po gerą valgomąjį šaukštą tešlos, kepkite, kol gražiai paruduos.
Padažas : į grietinę dėkite druskos, pipirų, įlašinkite citrinos sulčių, sudėkite supjaustytus krapus ir išmaišykite.
Serviruokite blynelius su padažu ir supjaustyta rūkyta lašiša.
Skanių pusryčių ir gražios dienos!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“