Pateikiame puikų keksiukų su rabrabarais receptą, kurį pasiūlė interneto puslapis Rhubarb-Central.com.
Keksiukams reikės:
- 3 puodelių miltų;
- 1,5 puodelio rudojo cukraus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. druskos;
- 2 kiaušinių;
- 1 puodelio kefyro arba 1 puodelio pieno su 1 valgomuoju šaukštu acto arba citrinų sulčių;
- 2/3 puodelio daržovių aliejaus;
- 2 a. š. vanilės ekstrakto;
- 2 puodelių susmulkintų rabarbarų;
- 1 puodelio susmulkintų karijų arba graikinių riešutų.
Papuošimui:
- 1/4 puodelio rudojo cukraus;
- 1/4 puodelio susmulkintų karijų arba graikinių riešutų;
- 1/2 a. š. smulkinto cinamono.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Kitame, mažesniame, indelyje sumaišykite kiaušinius, kefyrą (ar jo pakaitalą), aliejų ir vanilės ekstraktą.
Švelniai išmaišykite kiaušinių masę su miltų mase, kol taps vientisa. Nepermaišykite!
Lengvai suberkite į tešlą smulkintus rabarbarus ir riešutus.
Pripildykite šia tešla riebalais išteptas arba kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles. Kiekvieną formelę užpildykite maždaug trimis ketvirtadaliais tešlos. Juk ji iškils kepdama.
Apibarstykite papuošimui skirta riešutų, cukraus ir cinamono mase.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 minučių. Jei į keksiukų vidurį įbestą medinį pagaliuką ištrauksite švarų, vadinasi keksiukai iškepė.
Palikite dešimčiai minučių atvėsti, prieš išimdami keksiukus iš formelių.