Rabarbarų gėrimas, kurio nesinori vadinti paprastu kompotu

Pamirškite visus pirktinius gėrimus, kai darže suželia rabarbarai. Naudingą ir skanų gėrimą, kurį lengva pagaminti, mielai gers ir vaikai, ir suaugusieji.

Rabarbarų kompotas.<br>123rf nuotr.
Rabarbarų kompotas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)

May 23, 2016, 10:16 AM, atnaujinta May 28, 2022, 11:27 AM

Tinklaraštininkė Raimonda (Aguonėlė“) siūlo patikrintą receptą, kaip iš rabarbarų pasigaminti gaivų gėrimą. Jai net nesinori jo vadinti kompotu – šis sovietmetį menantis pavadinimas jai atrodo per prastas tokiam skaniam gėrimui.

„Nesvarbu, kaip jį vadinsite, džiaugiuosi atradusi tokį gėrį. O jis pagaminamas paprastai“, – rašo Raimonda.

Rabarbarų gėrimas su prieskoniais

Reikės:

  • 3 rabarbarų stiebų;
  • cukraus pudros;
  • daugiau nei 1 litro vandens;
  • 6 v. š. cukraus (galima dėti vienu kitu šaukštu daugiau, kas mėgsta saldžiai);
  • 6 gvazdikėlių;
  • 1 cinamono lazdelės.

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Apibarstyti šiek tiek cukraus pudra ir pamaišyti.

Į vandenį suberti cukrų, įdėti gvazdikėlius bei cinamono lazdelę ir uždėti virti. Kai vanduo užvirs, sudėti rabarbarus, uždengti ir nukelti nuo ugnies. Leisti kelias valandas pastovėti, tada ragauti.

Šaltinis – Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.