Mėgstate žemaičių blynus? Išbandykite juos kitaip

Mano vaikas yra špinatų gerbėjas – špinatų jam turi būti visuose patiekaluose. Todėl prikepiau žemaičių blynų su varškės ir špinatų įdaru.

Žemaičių blynai su varške ir špinatais.<br>A.Labanauskas nuotr.
Žemaičių blynai su varške ir špinatais.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

2016-05-25 12:46, atnaujinta 2023-05-22 11:18

Masei reikės (4 vnt.):

  • 450 g virtų bulvių,
  • 1 kiaušinio (M dydžio),
  • apie 100 g miltų (jei trūksta, dėkite dar),
  • druskos.

Įdarui reikės:

  • 120 g varškės,
  • 70 g šaldytų arba atitinkamai šviežių špinatų,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • druskos,
  • pipirų.

Bulves sutarkuokite smulkia burokų trintuve ar sumalkite, įmuškite kiaušinį, berkite druskos, miltų ir suminkykite tešlą. Padalinkite į 4 dalis.

Varškę išsukite su tryniu, įdėkite špinatus, druskos, pipirų – viską išmaišykite.

Iš bulvių tešlos darykite paplotėlius, dėkite įdaro, formuokite, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje (aliejuje) iš abiejų pusių.

Patiekite su padažu ar grietine, kaip kam patinka.

Skanaus!

Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.