Šis patiekalas jau tapo mano firminiu, kurio receptu seniai visus pažįstamus apdalinau. Jeigu mėgstate raugintus kopūstus, šis patiekalas jums turėtų patikti taip pat, kaip ir man.
Su raugintais kopūstais kepta vištiena
Reikės:
- 1 kg vištienos (naudokite kokią norite dalį, tinka ir blauzdelės, ir sparneliai);
- 1 litro raugintų kopūstų;
- vištienos prieskonių (druskos, maltų baltųjų pipirų, česnakinės druskos);
- aliejaus.
Vištieną ištriname prieskoniais ir marinuojame per naktį arba bent jau 2 val.
Į skardą įpilame truputi aliejaus, klojame raugintus kopūstus, dedame ant viršaus vištieną, užpilame stikline vandens ir kišame į orkaitę 30-40 min.
Valgome su bulvėmis.
Vištiena būna labai kvapni nuo raugintų kopūstų.