Nekeptas gaivus jogurtinis tortas
Pagrindui reikės:
- 2 pakelių sausainių (po 180 g);
- 1 pakelio sviesto (175 g).
Kremui reikės:
- 600 ml geriamojo jogurto (abrikosų);
- 200 ml grietinėlės 35% riebumo;
- 2 valgomųjų šaukštų želatinos;
- 1 pakelio želė (abrikosų);
- 150 g cukraus pudros;
- 150 ml vandens.
Želės sluoksniui reikės:
- konservuotų abrikosų indelio (1 l);
- 1 valgomojo šaukšto želatinos;
- 1 pakelio želė (abrikosų);
- 50 ml vandens.
Sausainius sutrinti su kambario temperatūros sviestu, dėti į torto formą, išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginti ir suploti rankomis (suspausti). Dėti į šaldytuvą ir laikyti maždaug 30 min.
Želatiną su žele sumaišyti, užpilti vandeniu, pabrinkinti maždaug 15-20 min.
Į jogurtą supilti grietinėlę, suberti cukraus pudrą, viską gerai išplakti mikseriu (plakti maždaug 5 minutes).
Virš garų vonelėje ištirpinti želė ir želatinos masę.
Šį mišinį supilti (nuolat maišant) į jogurto ir grietinėlės masę.
Išimti iš šaldytuvo padą, užpilti kremą, dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Iš abrikosų konservų indelio nupilti sirupą, į jį supilti žele ir želatino mišinį. Jį paruošti taip pat, kaip ir kremui.
Papuošti tortą abrikosais, užpilti sirupą ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
Skanaus!