Šiuos blynus būtinai kepu kokosų aliejuje, jis suteikia naujo, ypatingo skonio. Kadangi prieskonių tešloje labai nedaug, valgyti galima ir su grietine ar grietinės ir sviesto padažu, su įvairiais džemais, uogienėmis ar trintomis uogomis.
O tešlą užmaišys net pirmokėlis.
Kefyro tešlos blynai
12-15 blynų reikės:
- 1 stiklinės kefyro;
- 2 didesnių kiaušinių;
- žiupsnelio geriamosios sodos;
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus (galima dėti ir tiek pat vanilinio cukraus);
- 1 stiklinės kvietinių ar speltų miltų.
Kaip gaminti
Jokios buitinės technikos neprireiks, viską lengvai sumaišau plakimo šluotele ar paprasta šakute.
Pirmiausiai giliame inde sumaišau kefyrą, sodą, druską ir cukrų. Tuomet įmušu kiaušinius, jiems įsimaišius į kefyrą, šaukštą po šaukšto dedu miltus ir maišau, kol tešla tampa vienalyte.
Įkaitinu keptuvę, dedu arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus ir jam išsilydžius, kepu blynus. Pūstis jie pradeda tik apversti.
Tiekiu karštus su pageidaujamais priedais.
Atšalę blynai ne itin gardūs, mat kokosų aliejus grįžta į kietą būseną, todėl ir blynai tampa kietoki.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“