Silkė ant patalų: užkandis, kuriuo nenorėsite dalintis

Silkė po patalais neabejotinai yra vienas populiariausių šventinių patiekalų. Bet jeigu norite išbandyti šį patiekalą kitaip, pasinaudokite mūsų skaitytojos Eglės patarimu. Ji pakeitė ir įprastų salotų ingredientus, ir formą.

Silkė ant patalų.
Silkė ant patalų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-04 12:45, atnaujinta 2023-06-04 18:26

„Tokia idėja labai tiko draugų susibūrimui sode. Mūsų stalas nedidelis, ant jo būtų netilpusios net visų valgytojų lėkštės, jau nekalbant apie patiekalus.

Užkandžiui paruošiau silkės salotas stiklinaitėse – kiekvienas svečias jas galėjo laikyti savo rankose ir užkandžiauti stovėdamas ar sėdėdamas ant žemės ar suolo.

Ši idėja visiems labai patiko. Juokavome, kad ant stalo padėjus įprastą silkę po patalais ja reikia dalintis, o čia – patiekalas, kuriuo nereikia dalintis. Kiekvienam – savo porcija.

O silke ant patalų šį patiekalą praminė mano vyras, mat silkės gabalėlius uždėjau ant salotų viršaus.

Pirmiausia į stiklinę dėjau virtus kubeliais pjaustytus burokėlius. Ant jų – pjaustytus avokadus, kurie šiame patiekale labai derėjo. Ant viršaus – silkių gabalėlius. Visa tai apipyliau keliais šaukštais majonezo ir lieso jogurto padažu, paskanintu citrinos sultimis ir krapais“, – receptu pasidalino Eglė.

Išbandykite ir jūs!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.