Mano močiutės firminiai buvo su geltonosiomis trešnėmis. Mmm... kokie gardūs buvo!
8 pyragėlių tešlai reikės:
- 100 ml aliejaus;
- 100 ml vandens;
- truputėlio druskos;
- 250-260 g miltų.
Įdarui:
- 200 g varškės;
- vanilės aromato ar vanilinio cukraus;
- 180 g obuolių;
- apie 100 g cukraus (saldumą reguliuokite patys, kaip kas mėgsta).
Aptepti:
- 1 kiaušinio.
Gaminimas
Suminkykite tešlą (ji turi būti minkštutė, nelimpanti prie rankų). Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Obuolius nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Varškę išsukite su cukrumi ir vanile, įmaišykite obuolius.
Tešlą padalinkite į 8 dalis, plonai iškočiokite pailgus paplotėlius, dėkite įdarą ir suvyniokite, kaip vokelį.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite pyragėlius ir aptepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Skanaus!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“