Virimo pabaigoje dėti druskos, prieskonių. Virimo laikas nurodytas ant pakuotės.
Į šias salotas dedami avinžirniai turi būti nepervirę. Išvirę avinžirniai yra riešutų skonio.
Mišrainė su kepta duona ir avinžirniais
Reikės:
- 200 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
- 200 g vištienos kumpelio;
- 200 g kepintos duonos kubelių su česnaku;
- 2-3 saulėje džiovintų pomidorų;
- poro, krapų, pipirų;
- užpilui – alyvų aliejaus arba neriebaus majonezo.
Kaip gaminti
Išmirkytus avinžirnius išverdame, dedame druskos, gerai nuvarviname.
Apkepiname duoną, įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais. Kubelius padžioviname orkaitėje.
Kubeliais supjaustome kumpelį, susmulkiname gabalėlį poro, krapus, džiovintus pomidorus.
Visus produktus sumaišome, dedame pipirų, ant viršaus beriame duoną.
Prieš vartojant išmaišome su aliejumi arba majonezu, geriausias variantas – padažą patiekti atskirai, kitaip keptos duonos kubeliai prisigers padažo ir bus minkšti.
Viskas, mėgaukitės, skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“