Išsikepkite žiedinį kopūstą taip, kaip dar nesate to darę

Kai atsiverčiate bet kokį receptą, tarp kurio ingredientų yra žiedinis kopūstas, pirmas žingsnis, kurio reikalaujama – tai padalinti kopūstą žiedynais. Na, išskyrus tą atvejį, kai kepama visa žiedinio kopūsto galva.

Didkepsnis iš žiedinio kopūsto.<br>123rf nuotr.
Didkepsnis iš žiedinio kopūsto.<br>123rf nuotr.
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas.<br>123rf nuotr.
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas.<br>123rf nuotr.
Didkepsnis iš žiedinio kopūsto.<br>123rf nuotr.
Didkepsnis iš žiedinio kopūsto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 2:45 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:20 PM

Šį receptą, kuris buvo vienas populiariausių mūsų portele, rasite paspaudę nuorodą čia: Orkaitėje keptą žiedinį kopūstą valgys net ir tie, kurie jo nemėgsta.

O jeigu pasiūlytume išsikepti žiedinį kopūstą dar kitaip – taip, kaip kepate kepsnius?

Kepsnius iš žiedinio kopūsto jau kepė ne viena kulinarinio pasaulio įžymybė. Tokie receptai užkariauja vis daugiau virtuvių, nes pagaminti paprasta, pažiūrėti – gražu, o valgyti – sveika ir skanu.

Žiedinio kopūsto kepsnius galima pagardinti įvairiais prieskoniais, žolelėmis, padažais – kuo tik širdis geidžia.

Siūlome du receptus: paprasto žiedinio kopūsto kepsnio ir kepsnio su tobulai jam tinkančiu padažu.  

Žiedinio kopūsto kepsnys 

Reikės: 

  • 1 didelės žiedinio kopūsto galvos; 
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus; 
  • druskos ir pipirų;
  • citrinos sulčių;
  • svogūnų laiškų, krapų, petražolių, bazilikų ar kitų žolelių.  

Pašalinkite žiedinio kopūsto lapus ir supjaustykite galvą skersai maždaug 2 cm storio kepsniais.  

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kol ji kaista, dėkite kepsnius į įkaitintą keptuvę, kurioje įpilta aliejaus, ir apkepkite kiekvieną pusę po 2-3 minutes, kol kepsniai taps auksinės spalvos. Apibarstykite druska ir pipirais. 

Dėkite kepsnius į skardą ir kepkite orkaitėje dar 15-20 minučių.  

Prieš šaunant į orkaitę kepsnius galima apibarstyti sezamų sėklomis arba aptepti trintu česnaku. 

Patiekite apibarstę žolelėmis.

Žiedinio kopūsto kepsnys su alyvuogių ir vytintų pomidorų padažu

Reikės: 

  • 1 didelės žiedinio kopūsto galvos; 
  • pusės puodelio žiedeliais supjaustytų juodųjų alyvuogių be kauliukų; 
  • kelių smulkintų vytintų pomidorų; 
  • alyvuogių aliejaus; 
  • smulkintų petražolių lapelių; 
  • citrinos sulčių; 
  • poros skiltelių česnako;
  • dviejų pomidorų be žievelės;
  • druskos ir pipirų. 

Nuo žiedinio kopūsto pašalinkite lapus, išpjaukite storiausią žiedkočio dalį ir dideliu peiliu supjaustykite galvą skersai maždaug 2 cm storio kepsniais.  

Nutrupėjusius žiedynus susmulkinkite ir dėkite į puodelį. Sumaišykite su vytintais pomidorais, pjaustytomis alyvuogėmis, šaukštu alyvuogių aliejaus, petražolėmis, citrinos sultimis ir pjaustytais pomidorais be odelės. Berkite druskos, pipirų. 

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite žiedinio kopūsto kepsnius, kiekvieną pusę – maždaug po dvi minutes. Jeigu reikia, pilkite papildomai aliejaus. 

Kai kepsniai bus rusvos spalvos, perkelkite juos ant grotelių ir toliau dar maždaug 15 minučių kepkite orkaitėje. 

Kol žiedinis kopūstas kepa, į įkaitintą keptuvę sudėkite pomidorų, alyvuogių ir nutrupėjusių žiedinio kopūsto žiedynų mišinį ir virkite nuolat maišydami maždaug 12 minučių. 

Prieš dedant padažą į lėkštę galite sutrinti jį trintuvu (jeigu per tirštas, pilkite alyvuogių aliejaus), tačiau ne mažiau skanus ir netrintas. 

Į lėkštes dėkite iškepusius žiedinio kopūsto kepsnius ir skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.