Neįprastas rabarbarų pyragas nustebins tobulu skoniu: N. Degutienė dalijasi receptu

Kol rabarbarų sezonas nepasibaigė, skubėkite mėgautis gardžiais kepiniais su rūgščiais įdarais! Tiems, kas mėgsta kokosus, tikrai patiks šis neįprastas rabarbarų pyragas su trapiu pagrindu, rūgščiu vidumi ir saldžia orine morengo kepure.

Kokosinis rabarbarų pyragas.<br>N.Degutienės nuotr.
Kokosinis rabarbarų pyragas.<br>N.Degutienės nuotr.
Kokosinis rabarbarų pyragas.<br>N.Degutienės nuotr.
Kokosinis rabarbarų pyragas.<br>N.Degutienės nuotr.
Kokosinis rabarbarų pyragas.<br>N.Degutienės nuotr.
Kokosinis rabarbarų pyragas.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jun 8, 2016, 11:18 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:21 PM

Prie šio kepinio teks šiek tiek ilgiau laiko praleisti virtuvėje, bet patikėkite – tikrai verta vardan tobulos skonio ir tekstūrų harmonijos.

Kokosinis rabarbarų pyragas su morengo kepure

Kokosiniam pagrindui reikės:

  • 200 g miltų;
  • 110 g labai šalto sviesto;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 2 šaukštų ledinio vandens.

Rabarbarų masei reikės:

  • 700 g rabarbarų;
  • 160 g cukraus;
  • 1/2 apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės;
  • 4 šaukštų krakmolo;
  • 4 kiaušinio trynių (baltymus panaudosite morengui);
  • 50 g tirpinto sviesto.

Kokosiniam morengui reikės:

  • 3 kiaušinio baltymų;
  • 175 g cukraus;
  • 40 g kokosų drožlių;
  • žiupsnelio druskos.

Paruoškite pyrago pagrindą. Visus birius produktus sumaišykite dideliame dubenyje arba elektrinio kombaino inde. Sveistą supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į miltų masę. Minkykite pirštų galiukais arba kombainu, kol gausite riebius trupinius, tada supilkite vandenį ir greitai užminkykite kietą tešlą.

Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Atšalusią tešlą iškočiokite ir įklokite į sviestu pateptą 20 cm skersmens tartos formą arba torto kepimo formą su nusegamais kraštais. Tešlos borteliai turėtų būti maždaug 3 cm aukščio.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tešlos pagrindą uždenkite aliuminio folija, ant viršaus užberkite pupų arba kitokio svorio, ir kepkite 15 minučių, tada nuimkite foliją ir pupas ir toliau kepkite dar 5 minutes, kol tešla paruduos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Paruoškite rabarbarų masę. Rabarbarus supjaustykite gabaliukais. 70 g cukraus sumaišykite su apelsino žievele. Rabarbarus apšlakstykite apelsino sultimis, tada pažerkite kartu su sultimis į plokščią kepimo skardą, apibarstykite cukraus ir žievelių mišiniu, ir kepktie 20 minučių 190 laipsnių orkaitėje.

Iškeptus rabarbarus kartu su sultimis, kurios išsiskyrė, suplakite plaktuvu iki vientisos masės. Likusį cukrų sumaišykite su krakmolu ir supilkite maždaug pusę trintų rabarbarų masės. Viską gerai išmaišykite. 

Likusius rabarbarus supilkite į puodą ir užkaiskite. Kai masė užvirs, supilkite rabarbarų ir krakmolo mišinį, viską gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Kiaušinių trynius suplakite kartu su tirpintu sviestu, ir supilkite į rabarbarų masę. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite atvėsti.

Rabarbarų masę supilkite ant kokosinio pagrindo. Kepkite 30 minučių, tada visiškai atvėsinkite.

Paruoškite morengų kepurę. Baltymus plakite su druska, kol jie suputos. Tada palaipsniui po šaukštą dėkite cukraus ir visąlaik plakite, kol gausite standžias putas. Pabaigoje supilkite kokosų drožles ir atsargiai sumaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (su apipūtimo funkcija). Baltymų masę sutepkite ant pyrago. Kepkite 30 minučių, kol morengas bus trapus ir šiek tiek patamsės.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.