Šparaginių pupelių receptą šokėja nusižiūrėjo italų restorane

„Šiltuoju metų laiku mėsos norisi mažiau, todėl dažniau ruošiu daržovių patiekalus. Tiems, kurie mėgsta vegetarišką maistą, šparaginių pupelių troškinys puikiai tinka pietums ar vakarienei. Valgis bus sotus ir ne per daug kaloringas“, – patikino Kauno „Sūkurio“ klubo šokėja ir vaikų trenerė Sandra Kniazevičiūtė.

S.Kniazevičiūtės teigimu, vakarienė iš šparaginių pupelių – ir soti, ir neapsunkins skrandžio.<br>M.Patašiaus nuotr.
S.Kniazevičiūtės teigimu, vakarienė iš šparaginių pupelių – ir soti, ir neapsunkins skrandžio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šparaginių pupelių troškinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šparaginių pupelių troškinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
S.Kniazevičiūtės teigimu, vakarienė iš šparaginių pupelių – ir soti, ir neapsunkins skrandžio.<br>M.Patašiaus nuotr.
S.Kniazevičiūtės teigimu, vakarienė iš šparaginių pupelių – ir soti, ir neapsunkins skrandžio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 8:08 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:23 PM

Daržovių patiekalus ji renkasi dar ir dėl to, kad dirbdama nesijaustų apsunkusi: „Turiu didžiulį krūvį, negaliu sau leisti daug prisivalgyti, nes nepašokčiau.“

S.Kniazevičiūtė įsitikinusi, kad jeigu valgytų viską, ko širdis geidžia, per trumpą laiką priaugtų papildomų kilogramų: „Esu linkusi pilnėti, todėl turiu kontroliuoti, ko ir kiek valgau.“

Šio patiekalo su šparaginėmis pupelėmis receptą S.Kniazevičiūtė aptiko vieno italų restorano valgiaraštyje. Iš atminties jai pavyko atgaivinti receptūrą ir troškinį pasigaminti namuose.

Šparaginių pupelių troškinys

Reikės:

  • 200 g žalių šparaginių pupelių;
  • 3 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 4 skiltelių česnako;
  • saujos smulkių špinatų;
  • kelių vyšninių pomidorų.

Nuplaukite pupeles, sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite apie 8 minutes. Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakepinkite nesmulkintas česnako skilteles. Kai skiltelės paruduos, jas išimkite.

Pupelėms apvirus nupilkite karštą vandenį, jas perliekite šaltu. Į keptuvę, kurioje kepinote česnakus, įberkite džiūvėsėlių. Nuo karščio džiūvėsėliai pradės putoti.

Kai džiūvėsėliai ims keisti spalvą (ruduoti), į keptuvę suverskite šparagines pupeles. Jas patroškinkite 4 minutes, kol pupelės apsivels džiūvėsėliais ir apskrus.

Valgyti vienas pupeles gali būti sprangu, tad patiekalui gaivumo suteiks žalios daržovės. Ant lėkštės dugno pabarstykite špinatų lapelių, ant viršaus sudėkite šparagines pupeles, apdėliokite supjaustytomis pomidorų skiltelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?