Šiuos kepsnius pasimėgaudami kerta ir sveikuoliai, ir gurmanai

Jau šį savaitgalį, birželio 10 – 11 dienomis, Kauno centrą užplūs viliojantys skaniausių patiekalų kvapai. Nekantraujantiems susipažinti su gero maisto kultūra ir išragauti įmantriausių skonių, pasilepinti naujais receptais siūlome jau dabar.

Ant grotelių kepta lašiša.<br>123rf nuotr.
Ant grotelių kepta lašiša.<br>123rf nuotr.
Krevečių užkandis.<br>123rf nuotr.
Krevečių užkandis.<br>123rf nuotr.
Vištų sparneliai.<br>123rf nuotr.
Vištų sparneliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 9, 2016, 10:42 AM, atnaujinta May 22, 2017, 8:52 AM

Festivalio sumanytojas Gediminas Juodeika, festivalio partnerio prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė ir renginių vedėjas Giedrius Drukteinis dalijasi mėgstamais receptais.

Juodeikos grilis sportuojantiems

Televizijos prodiuseris, renginių organizatorius ir laidų vedėjas Gediminas Juodeika jau kurį laiką domisi ir propaguoja sveiką gyvenimo būdą.

Gerai žinomas televizijos veidas džiaugiasi prasidėjusiu grilio sezonu, nes taip ruošiami patiekalai yra ne tik išskirtinio skonio, bet dažnai ir sveikesni. Festivalio „Skanaus!“ organizatorius dalinasi mėgstamo žuvies kepsnio receptu.

„Pradėjęs koreguoti mitybą, ėmiau valgyti daugiau lašišos, o netrukus atradau ir mėgstamą kepsninės patiekalą. Prieš dedant lašišos filė ant kepsninės, maždaug 20 minučių pamarinuoju ją kambario temperatūroje. Marinatui sumaišau ketvirtadalį puodelio žaliųjų citrinų sulčių, šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus aštrių garstyčių, pusę šaukštelio smulkinto šviežio imbiero, žiupsnelį česnako miltelių ir pipirų“, – receptu pasidalino G.Juodeika.

Jis atidžiai renkasi ir garnyrą prie grilio patiekalų. Prie keptos lašišos maisto festivalio siela ant žarijų dar paruošia smidrus, cukinijas ir baklažanus.

„Iki“ maisto žinovės užkandis

Prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen – jūros gėrybių mėgėja. Krevetes vis dažniau valgantiems tautiečiams kulinarė rekomenduoja pačios mėgstamą krevečių užkandį, iškeptą ant grilio.

Visų pirma „Iki“ maisto žinovė ragina ant medinio iešmelio sumauti išlukštentas karališkas krevetes, jas patepti aliejumi, įtrinti aitriųjų paprikų milteliais, druska ir šviežiai maltais pipirais. Pakanka kiekvieną krevečių pusę kepti tik apie 4 minutes, o iškeptus vėrinukus iškart aptepti abrikosų džemu.

„Džemui pasiruoškite 220 gramų šviežių abrikosų. Kiekvieną įpjaukite ir, įdėję į verdantį vandenį, pavirkite vieną minutę. Tada vaisius sudėkite į ledinį vandenį. Vėliau juos nusausinkite, nulupkite, išimkite kauliukus, susmulkinkite ir sutrinkite. Trintus abrikosus keptuvėje ant vidutinės ugnies sumaišykite su puse puodelio cukraus, 2 šaukštais citrinos sulčių ir dar kelias minutes pavirkite“, – pataria „Iki“ maisto žinovė.

Elegantiškas grilis pagal Drukteinį

Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis teigia, kad neverta iškylose vengti valgyti vištienos šlauneles ir sparnelius – šių vištienos dalių valgymas rankomis yra priimtinas visame pasaulyje. Kad procesas būtų estetiškesnis, tiesiog reikia pasirinkti tinkamas dalis: vietoje didelių šlaunelių ruošti tik blauzdeles, vietoje sparnelių – tik viščiukų sparnelių petelius.

G.Drukteinis taip pat pataria, kaip juos skaniai paruošti: „Recepto paslaptis – skanus marinatas. Vištienos dalims marinuoti sumaišau pusę puodelio alyvuogių aliejaus, 2 puodelius brendžio, porą šaukštų rudojo cukraus, 2 trintas česnako galvutes, šaukštelį tarkuotos imbiero šaknies ir smulkintus svogūnų laiškus. Pamarinuoju šaldytuve per naktį ir tradiciškai kepu ant kepsnines, kol gražiai apkepa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.