Salotas galite papildyti mėgstamomis salotomis, pavyzdžiui, gražgarste. Tačiau jų galima ir nedėti.
Svarbiausi šiose salotose yra du komponentai: tai arbūzas ir sūris. O visus kitus priedus rinkitės pagal skonį.
Arbūzų salotos su fetos sūriu
Jums reikės (5 porcijoms):
- 1 kg arbūzo;
- 375 g fetos sūrio;
- 150 g juodųjų alyvuogių;
- 7 valgomųjų šaukštų balzaminio acto;
- 10 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Paruošimas
Arbūzo minkštimą ir fetos sūrį supjaustykite stambiais kubeliais.
Sudėkite į dubenį, suberkite nusausintas alyvuoges.
Apšlakstykite balzaminiu actu ir keliais šaukštais alyvuogių aliejaus.
Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, puoškite mėtos šakele ir ragaukite.