Ar esate kepę pyragą ant žarijų? Nustebsite, kaip tai paprasta

Kodėl neišsikepus šokoladinio pyrago miške? Puiki pramoga ir nuostabus desertas poilsiaujant gamtoje, sodyboje ar tiesiog namuose – visur, kur tik turite kepsninę ar laužavietę.

Apelsinų žievelėse keptas šokoladinis pyragas.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Apelsinų žievelėse keptas šokoladinis pyragas.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Apelsinų žievelių nepripildykite tešla iki pat viršaus – palikite vietos pakilti pyragui.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Apelsinų žievelių nepripildykite tešla iki pat viršaus – palikite vietos pakilti pyragui.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Į foliją įvyniotus apelsinus dėkite į žarijas.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Į foliją įvyniotus apelsinus dėkite į žarijas.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Apelsinų žievelėse keptas šokoladinis pyragas.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Apelsinų žievelėse keptas šokoladinis pyragas.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (4)

Rita (ritocreceptai.lt)

Jun 13, 2016, 10:37 AM, atnaujinta May 21, 2017, 11:26 PM

Senokai mano pamatytą internetinę idėją pagaliau prisiruošiau įgyvendinti.

Tai ypač smagus užsiėmimas mažiesiems smaližiams – viskas labai lengvai, greitai ir paprastai.

Vos 25-30 minučių, ir aplinkui pasklis nuostabus apelsinų ir šokolado aromatas. Beliks tik mėgautis drėgnu, aromatingu desertu.

Šokoladinis pyragas apelsinų žievelėse

Reikės:

mišinui šokoladiniam pyragui kepti (rasite parduotuvėje);

4 didelių apelsinų;

folijos.

Kuriame laužą ar kepsninę, nes mums reikės žarijų.

Nupjauname apelsino viršūnėlę.  Šaukštu išskobiame minkštimą.

Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį. Jums tereikės 100 g tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodyto kiekio vandens.

Paruošta tešla užpildome apelsinus. Nepripilkite iki viršaus, nes pyragas iškils. Jeigu apelsinai mažesni, gali išeiti ir daugiau nei 4 porcijos. Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti.

Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją. Iš folijos galų suformuojame uodegėles – bus lengviau ištraukti iš žarijų.

Apelsinus dedame į paruoštas žarijas. Gerai būtų, kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų.

Kepimo laikas – 25-30 min. Po 20 min. pasklidus aromatui ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs, dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio. Svarbiausia – nesudeginkite!

Prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo, kurį galite pasiruošti pagal instrukciją. O jeigu turėtumėte vanilinių ledų, būtų tobula.

Malonaus poilsio vasarojant ir gardžių akimirkų smaguriaujant pyragą!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.