Audrius Rakauskas išdavė skaniausių sparnelių receptą

Vaikų numylėtinis Gustavas – televizijos laidų vedėjas ir kulinarinių knygų autorius Audrius Rakauskas – puikus grilio patiekalų žinovas. 

A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
A.Rakauskas patiekalus ant grotelių gamina net ir žiemą.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Rakauskas patiekalus ant grotelių gamina net ir žiemą.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Rakauskas patiekalus ant grotelių gamina net ir žiemą.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Rakauskas patiekalus ant grotelių gamina net ir žiemą.<br>D.Umbraso nuotr.
Kepti vištos sparneliai.<br>D.Umbraso nuotr.
Kepti vištos sparneliai.<br>D.Umbraso nuotr.
Kepti sparneliai su padažu.<br>123rf nuotr.
Kepti sparneliai su padažu.<br>123rf nuotr.
A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
A.Rakauskas vištos sparnelius pagal savo receptą kepė „Borjomi“ piknike.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 11:26 AM, atnaujinta Jun 12, 2023, 10:05 AM

„Visas mano gyvenimas yra vienas didelis piknikas. Gyvenu prie miško, sode, tai iškylauju nuolat. Mums patinka lauke valgyti. Kartais tai darome netgi žiemą, užkuriu ugnį, apsivelku kailinius ir išeinu iškylauti į kiemą“, – prisipažino žurnalistas.

Ir vasarą, ir žiemą Audrius dažnai čirškina pagal savo receptą marinuotus vištos sparnelius.

„Iš skanumo pirštelius apsilaižysite“, – savo receptą gyrė Audrius.

Išbandykite! 

Audriaus Rakausko – Gustavo kepti vištų sparneliai

Reikės:

  • 1 kg vištos sparnelių;
  • 5 šaukštų medaus;
  • 7 šaukštų sojų padažo;
  • 6 šaukštų citrinos sulčių;
  • 4 šaukštų aliejaus;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių;
  • pipirų;
  • druskos.

Kaip gaminti

Sparnelius ištrinti druska bei pipirais. Medų marinatui šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų, tuomet sumaišyti su sojos padažu, citrinos sultimis, aliejumi, išspaustu česnaku, paprikos milteliais.

Sparnelius šiame padaže marinuoti per naktį. Laikyti šaldytuve.

Kepti ant grotelių virš žarijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.