Atsibodo įprasta braškių uogienė? Virkite kitaip – su bananais

2016 m. birželio 21 d. 10:00
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Braškių sezonas nuostabus – jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog sveikas, o dėl kitų sukau galvą, ką įdomaus pagaminti.
Daugiau nuotraukų (1)
Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite!
Braškių ir bananų džemas
Reikės:
  • 1 kg braškių;
  • 0,5 kg bananų;
  • 250 g cukraus (arba pagal skonį);
  • 0,5 citrinos sulčių.
1. Nuplautas braškes supjaustykite į 2-4 dalis, dėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami, kol braškės gerokai suvirs (apie 15-20 min.).
2. Bananus supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite citrinų sultis, išmaišykite. Sudėkite į puodą su braškėmis ir vis pamaišydami virkite dar apie 15-20 min. arba tol, kol džemas sutirštės.
Karštą džemą sudėkite į švarius stiklainiukus ir užsukite, leiskite atvėsti.
Virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo bus jūsų braškės. Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą ir dar paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis ir malonios tekstūros.
Skanaus!
 
džemasBraškėsBananai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.