Šašlykai visada būna sultingi, nes aliejaus plėvelė, padengianti mėsą, neleidžia ištekėti sultims.
Naudoju kiaulienos kryžmę arba mentę.
1 kg mėsos reikia:
0,5 arbatinio šaukštelio stambios druskos;
1 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus;
2-3 svogūnų;
4-5 valgomųjų šaukštų aliejaus;
2 valgomųjų šaukštų sojos padažo;
2-3 gabaliukų marinuotų aitriųjų arba Chalapos pipirų (vadinamųjų jelapenų);
apie 2 cm skustos imbiero šaknies;
1 citrinos sulčių;
po žiupsnį šviežių ar džiovintų rozmarino, čiobrelio ir peletrūno.
Mėsą supjaustau norimo dydžio gabalais. Kombaino peiliais iki tyrės sumalu visus ingredientus ir šią košę pilu ant mėsos, gerai įminkau. Uždengiu dangčiu ar maistine plėvele ir palieku kambario temperatūroje apie 6-8 valandas. Galima laikyti ir ilgiau – iki 24 valandų, skonis nuo to tik gerėja.
Patarimas – kepant nesitraukite nuo žarijų, varvėdamas aliejus užsidega, todėl didelė tikimybė sudeginti mėsą.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“