Sultingasis kūmutės šašlykas: niekada nenuvylęs receptas

Niekada nepavedęs receptas, maloniai aštrus, jei nemėgstate aštrumo – nedėkite pipiriukų. Dalis recepto pasiskolinta iš Jamaikos „Jerk“ mėsos marinato, dalies ingredientų atsisakant ir papildant labiau lietuviškais.

Sultingasis šašlykas ir jo marinatui reikalingi ingredientai.<br>R.Šniolienės ir 123rf nuotr.
Sultingasis šašlykas ir jo marinatui reikalingi ingredientai.<br>R.Šniolienės ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė (kumutesvirtuve.lt)

Jun 21, 2016, 6:47 PM, atnaujinta May 21, 2017, 1:51 AM

Šašlykai visada būna sultingi, nes aliejaus plėvelė, padengianti mėsą, neleidžia ištekėti sultims.

Naudoju kiaulienos kryžmę arba mentę.

1 kg mėsos reikia:

0,5 arbatinio šaukštelio stambios druskos;

1 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus;

2-3 svogūnų;

4-5 valgomųjų šaukštų aliejaus;

2 valgomųjų šaukštų sojos padažo;

2-3 gabaliukų marinuotų aitriųjų arba Chalapos pipirų (vadinamųjų jelapenų);

apie 2 cm skustos imbiero šaknies;

1 citrinos sulčių;

po žiupsnį šviežių ar džiovintų rozmarino, čiobrelio ir peletrūno.

Mėsą supjaustau norimo dydžio gabalais. Kombaino peiliais iki tyrės sumalu visus ingredientus ir šią košę pilu ant mėsos, gerai įminkau. Uždengiu dangčiu ar maistine plėvele ir palieku kambario temperatūroje apie 6-8 valandas. Galima laikyti ir ilgiau – iki 24 valandų, skonis nuo to tik gerėja.

Patarimas – kepant nesitraukite nuo žarijų, varvėdamas aliejus užsidega, todėl didelė tikimybė sudeginti mėsą.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.